15 ΜΑΪΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

15 ΜΑΪΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ

Γεννημένος στη Μαδρίτη μεταξύ του 1070 και 1080 άφησε νεότατος το πατρικό του σπίτι για να ασχοληθεί με τη γεωργία, αφού από πολύ μικρός έχασε τον πατέρα του. Χάρη στη αφοσίωση και το μεράκι του τα χωράφια που μέχρι τότε δεν απέδιδαν ικανοποιητική σοδιά άρχισαν να παράγουν αρκετό καρπό.
Παρόλη τη σκληρή εργασία του δεν παρέλειπε να συμμετέχει καθημερινά στη Θεία Ευχαριστία και να προσεύχεται συχνότατα κατά τη διάρκεια της ημέρας τόσο που μερικοί ζηλότυποι συνάδελφοί του τον κατηγόρησαν πως παρέλειπε την εργασία του. Έτσι το αφεντικό του άρχισε να παρακολουθεί προσεκτικά τον Ισίδωρο για να μάθει εάν πράγματι είναι οκνηρός ή αμελεί την εργασία του χάριν της προσευχής.
Τελικά θα διαπιστώσει τον τίμιο χαρακτήρα του εργάτη του και την υπεροχή της ποσότητας των καρπών της συγκομιδής του Ισιδώρου η οποία δεν δύναται να εξηγηθεί μονάχα από την αφοσίωσή του. Ο Θεός προφανώς ευλογούσε τον κόπο του Ισιδώρου και πλήθαινε τους καρπούς της εργασίας του.
Παντρεύτηκε με μια νεαρή ονόματι Μαρία και παρότι φτωχοί επιδόθηκαν σε ένα αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο. Κανείς που χτυπούσε την πόρτα τους ζητώντας βοήθεια δεν έφευγε με άδεια χέρια. Πέθανε στις 15 Μαΐου 1130 και αγιοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 1622 από τον Πάπα Γρηγόριο 15
ο.

(π.Γ.Π.) 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου