140 πόλεις σε της Πολωνίας σε πορεία για τη ζωή και την οικογένεια

140 πόλεις σε της Πολωνίας σε πορεία για τη ζωή και την οικογένεια

«Κάθε ζωή είναι ανεκτίμητη» είναι το σύνθημα της πρωτοβουλίας που έλαβε χώρα την Κυριακή 15 Μαΐου. Προγραμματίζεται μια νέα Πορεία κατά το τέλος του μήνα, στην Czestochowa.

«Κάθε ζωή είναι ανεκτίμητη» ήταν το σλόγκαν της Πορείας για τη Ζωή και για την Οικογένεια η οποία έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, 15 Μαΐου, σε 140 πόλεις της Πολωνίας. Η εκδήλωση, που συμπλήρωσε την ενδέκατη επέτειό της προωθήθηκε από το Κέντρο υποστήριξης Πρωτοβουλιών για τη Ζωή και την Οικογένεια και μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στη συλλογή υπογραφών για το «Σταματήστε την άμβλωση», ένα πρόγραμμα κοινωνικό για την προστασία της ζωής πριν και μετά τη γέννηση. Όπως υπογραμμίστηκε από τους διοργανωτές, «Η Πορεία για τη Ζωή και την Οικογένεια ήταν επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για να δώσουμε μαρτυρία για την σημασία των οικογενειακών αξιών».

Στους συμμετέχοντες στην Πορεία έφτασε και το ειδικό μήνυμα του AndrejDuda, προέδρου της Πολωνίας και της συζύγου του, AgataKornhauser– Duda. «Υπάρχουν λίγες λέξεις στη γλώσσα μας που περιέχουν τόσο ζεστές έννοιες όπως η λέξη «οικογένεια», είπε ο αρχηγός του Κράτους. «Στην οικογένεια μαθαίνουμε να ζούμε, μαθαίνουμε την ευθύνη για τους άλλους, το σεβασμό για τους ηλικιωμένους… Μέσα στην οικογένεια μαθαίνουμε ένα ιδιαίτερο είδος αγάπης».

Η πρώτη Πορεία για τη Ζωή και την Οικογένεια στη Πολωνία πραγματοποιήθηκε το 2006 στη Βαρσοβία. Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου στην Αρχιεπισκοπή της Czestochowa και θα συνεχιστεί στις πόλεις Rodomski, Wielunκαι Zawiercie.

Αυτή, εξήγησε στο ZENITο Grzegorz Nienartowicz, πρόεδρος του Συμβουλίου των κινημάτων και των καθολικών οργανώσεων της Αρχιεπισκοπής της Czestochowa«είναι η έκφραση της υποστήριξής μας στη ζωή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, από τη σύλληψη έως το φυσικό θάνατο. Αυτή είναι η πραγματική ένδειξη αλληλεγγύης για κάθε παιδί και για κάθε οικογένεια».

Μεταξύ των συμμετεχόντων, της Κυριακή ήταν παρούσα και η ZofiaChybalskaπου όπως συνήθως διηγήθηκε στο ZENIT: «Είμαστε μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά, αλλά πριν από αυτά εγώ και ο σύζυγός μου χάσαμε το πρώτο μας παιδί σε μια άμβλωση. Αυτή η τραγωδία συνέβη 19 χρόνια πριν, αλλά ποτέ δεν σταματήσαμε να επιθυμούμε ένα παιδί και η επιθυμία αυτή συνεχίζεται και τώρα και θα συνεχιστεί για όλη τη ζωή, μέχρι τη συνάντηση με την Αιωνιότητα. Κάθε ζωή έχει μια ανεκτίμητη αξία. Η Πορεία για τη Ζωή είναι επομένως η στιγμή κατά την οποία ευχαριστούμε το Θεό με δυνατή φωνή και με χαρά επειδή δημιούργησε και μας έδωσε τη ζωή».

 

ρφ(μετάφραση)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου