Στη Λέσβο τα λείψανα του Αγ. Βαλεντίνου -Ομαδικοί γάμοι ενόψει 14ης Φεβρουαρίου

Στη Λέσβο τα λείψανα του Αγ. Βαλεντίνου -Ομαδικοί γάμοι ενόψει 14ης Φεβρουαρίου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, λείψανα του οποίου φιλοξενούνται στον καθολικό ναό της Παναγίας, στην αγορά της Μυτιλήνης.

Το φεστιβάλ «The Island of Love» της ομάδας «ΙΔΕΑ», ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου. Μέχρι τώρα, οι πρώτοι καλλιτέχνες, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, James Lane, Εύα Μήταλα και Φελίπε Κατωτριώτης, ολοκλήρωσαν τα έργα τους, φιλοτεχνώντας γλυπτά πτηνά στο πλαίσιο της κεντρικής δράσης του φεστιβάλ.

Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσει μια εκπληκτική παράσταση, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», μια μοναδική συναυλία με τον Νίκο Ζιώγαλα, τη μαγευτική αφήγηση παραμυθιών από τη Λίλη Λαμπρέλλη, αλλά και το ανεπανάληπτο ρεσιτάλ κλασσικού τραγουδιού με τη λυρική σοπράνο Μαρία Γαλάνη και την πιανίστρια Ειρήνη Τσολάκη, μέσα στον χώρο του καθολικού ναού, στη Μυτιλήνη.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τέσσερις εκθέσεις του φεστιβάλ: φωτογραφίας, της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, με θέμα «Φως το Ερωτικόν», Λέσβιων εικαστικών, με θέμα «Τα Φτερά του Έρωτα», στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, εικονογραφικού κολάζ της Εμινέ Μπερκάν, με τίτλο «Ερωτικές Υποθέσεις», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης και λαϊκής τέχνης, με τίτλο «Έρωτας και Πουλιά», στο Επιμελητήριο Λέσβου. Όλες οι εκθέσεις ολοκληρώνονται στις 15 Φεβρουαρίου.
 
Το επόμενο διάστημα, και καθώς πλησιάζουμε στην ημέρα γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που αποτελεί την αφορμή του φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν.

Σταδιακά, θα φθάσουν στο νησί όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες για να φιλοτεχνήσουν τα γλυπτά πτηνά, στο πλαίσιο της κεντρικής δράσης του φεστιβάλ.

Το κοινό θα μπορεί να τους παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια των εργασιών τους, ενώ μετά την ολοκλήρωση και πριν τη δημοπράτησή τους, τα έργα θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες συναυλίες της Νένας Βενετσάνου και της Έλλης Πασπαλά αντίστοιχα, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το φεστιβάλ κλείνει στις 14 Φεβρουαρίου, με την εκδήλωση «Η Αγάπη είναι πολύχρωμη», όπου παιδιά όλων των εθνικοτήτων θα φιλοτεχνήσουν ένα από τα έργα του «The Island of Love» στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης, μια εκδήλωση χορού στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, στις 8 το βράδυ και το μεγάλο «closing cocktail party».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ 10 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου