14 ΜΑΪΟΥ μνήμη του Αγίου Ματθία Αποστόλου

 

Για το Ματθία μιλάει το πρώτο κεφάλαιο των Πράξεων των Αποστόλων, όταν καλείται να αντικαταστήσει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη και να αναπληρώσει το κενό που δημιούργησε η απουσία του προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12 αποστόλων, σύμβολο των 12 υιών του Ιακώβ και των φυλών του Ισραήλ.

Η επιλογή του έγινε με κλήρωση στην οποία ο άλλος υποψήφιος ήταν ο Ιωσήφ ο Βαρσάββας. Η Θεία Θέληση θέλησε ο Ματθίας να ενταχθεί στο σώμα των Αποστόλων.

Ο Ματθίας μετά την Πεντηκοστή άρχισε να κηρύττει. Δεν υπάρχει όμως καμία πληροφορία για εκείνον. Η παράδοση τον παρουσιάζει σαν ένα ηλικιωμένο άνδρα που κρατάει στο χέρι του ένα δόρυ, σύμβολο του μαρτυρίου του. Εντούτοις δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που να δηλώνουν το μαρτυρικό θάνατο του αγίου, καθώς επίσης ούτε πως πέθανε στην Ιερουσαλήμ.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου