14 ΙΕΡΕΙΣ ΕΧΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ

Η Ινδία αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα κρουσμάτων Covid-19. Ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 20 Ιερείς τον τελευταίο μήνα.
Η ένταση του δεύτερου κύματος μολύνσεων Covid-19 που έπληξε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας έχει προκαλέσει το θάνατο 14 Καθολικών Ιερέων μεταξύ 20 και 23 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής από όλη τη χώρα.
Τα νοσοκομεία λυγίζουν κάτω από ρεκόρ κρουσμάτων από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των ελλείψεων σε κρεβάτια και ΜΕΘ, με πολλούς ασθενείς να πεθαίνουν από ασφυξία λόγω μη επαρκούς παροχής οξυγόνου.
Με 346.786 νέες μολύνσεις, η Ινδία έχει συνολικά 16 εκατομμύρια περιπτώσεις, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε άλλους 2.624 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από Covid-19 στην Ινδία σε 189.544.
Η υγειονομική κρίση έχει αντίκτυπο επίσης και στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις επικήδειες διαδικασίες. Οι οικογένειες περιμένουν μέρες για να αποτεφρώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε υπερφορτωμένα κρεματόρια, ενώ πολλοί ενταφιάζουν τους αγαπημένους τους σε πρόχειρα νεκροταφεία χωρίς να υπάρξει θρησκευτική τελετή.
Η Καθολική Εκκλησία στην Ινδία, η οποία αποτελείται από Χριστιανούς Ρωμαϊκού Τυπικού, αλλά και Συρο-Malabar και Συρο-Malankara κοινότητες, εξυπηρετείται από περισσότερους από 30.000 Ιερείς, εφημεριακού κλήρου και Μοναχούς.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου