Η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος από 25 έως και 27 Μαρτίου 2016.
Κάθε χρόνο και σε μια διαφορετική επαρχία, οι καθολικοί νέοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται μαζί για ένα τριήμερο προκειμένου να εμβαθύνουν την πίστη γύρω από ένα θέμα που προτείνεται και είναι μια ευκαιρία για να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανανεώσουν τη χαρά του να ανήκεις στην Εκκλησία. Γιατί η πίστη είναι κάτι που βιώνεται σε κοινωνία με άλλους, οι οποίοι σε στηρίζουν στην πορεία της συνάντησης με τον Χριστό.

Η φετινή συνάντηση έχει ως θέμα: «Μακάριοι οι ελεήμονες, διότι αυτοί θα ελεηθούν» (Μτ 7,8), το οποίο σχετίζεται με το Ιωβηλαίο έτος της Ευσπλαχνίας που σε λίγο ξεκινάει, καθώς και την θεματολογία της Παγκόσμιας Ημέρα Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας, τον Ιούλιο του 2016.
Η ΕΚΝΕ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Συμβούλιο Νεολαίας προετοιμάζουν όλες τις λεπτομέρειες, ώστε αυτό το τριήμερο να βοηθήσει τους νέους που θα συμμετάσχουν να ανακαλύψουν την ευσπλαχνία του Θεού και ότι ο δρόμος της προσωπικής ευτυχίας είναι γραμμένος στους Μακαρισμούς.

Μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 1η Λυκείου και άνω, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς από και προς Θεσσαλονίκη) και λήγουν στις 17 Ιανουαρίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά την εκκλησιαστική επαρχία της Τήνου, μπορείτε να απευθύνεστε στον π. Ιωάννη Σκλάβο τηλ. 2283041240 και 6948145848
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου