Η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας Ελλάδος από 25 έως και 27 Μαρτίου 2016.
Κάθε χρόνο και σε μια διαφορετική επαρχία, οι καθολικοί νέοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται μαζί για ένα τριήμερο προκειμένου να εμβαθύνουν την πίστη γύρω από ένα θέμα που προτείνεται και είναι μια ευκαιρία για να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανανεώσουν τη χαρά του να ανήκεις στην Εκκλησία. Γιατί η πίστη είναι κάτι που βιώνεται σε κοινωνία με άλλους, οι οποίοι σε στηρίζουν στην πορεία της συνάντησης με τον Χριστό.

Η φετινή συνάντηση έχει ως θέμα: «Μακάριοι οι ελεήμονες, διότι αυτοί θα ελεηθούν» (Μτ 7,8), το οποίο σχετίζεται με το Ιωβηλαίο έτος της Ευσπλαχνίας που σε λίγο ξεκινάει, καθώς και την θεματολογία της Παγκόσμιας Ημέρα Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας, τον Ιούλιο του 2016.
Η ΕΚΝΕ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Συμβούλιο Νεολαίας προετοιμάζουν όλες τις λεπτομέρειες, ώστε αυτό το τριήμερο να βοηθήσει τους νέους που θα συμμετάσχουν να ανακαλύψουν την ευσπλαχνία του Θεού και ότι ο δρόμος της προσωπικής ευτυχίας είναι γραμμένος στους Μακαρισμούς.

Μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 1η Λυκείου και άνω, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς από και προς Θεσσαλονίκη) και λήγουν στις 17 Ιανουαρίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά την εκκλησιαστική επαρχία της Τήνου, μπορείτε να απευθύνεστε στον π. Ιωάννη Σκλάβο τηλ. 2283041240 και 6948145848
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου