13 Αυγούστου μνήμη Αγίου Ποντιανού

Εξελέγη Πάπας το 230 σε μια εποχή που ο Χριστιανισμός μπόρεσε να οργανωθεί, καθώς ο Αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα.
Εντούτοις, το κλίμα ειρήνης και θρησκευτικής ευημερίας γρήγορα κλονίστηκε, αυτή τη φορά από εσωτερικούς παράγοντες αφού ο νόμιμος Ποντίφικας έρχεται να αντικατασταθεί από έναν Αντιπάπα, τον Ιππόλυτο. Ο Ιππόλυτος, Ιερέας καλλιεργημένος και πειθαρχημένος είχε κατηγορήσει τον Πάπα Άγιο Ζεφυρίνο και τον διάκονο Κάλλιστο, για αίρεση και όταν ο τελευταίος εξελέγη το 217 Πάπας, εξεγέρθηκε δημιουργώντας σχίσμα που διήρκησε καθόλη την ποιμαντορία των Ουρβανού και Ποντιανού.
Στο μεταξύ ο Αλέξανδρος Σεβήρος πέθανε και τη θέση του πήρε ο Μαξιμίνος. Ο νέος Αυτοκράτορας ήταν κατά πολύ λιγότερο διαλλακτικός και ανεκτικός με τους Χριστιανούς. Ευρισκόμενος μπροστά σε μια Εκκλησία που είχε δύο ηγέτες έστειλε και τους δύο σε καταναγκαστική εργασία σε ορυχεία της Σαρδηνίας.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου