13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΝΟΥ

 

Εξελέγη Πάπας το 230, περίοδο που ο χριστιανισμός κατόρθωσε να οργανωθεί καθώς ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα.

Εντούτοις, το κλίμα ειρήνης και θρησκευτικής ευημερίας γρήγορα κλονίστηκε, αυτή τη φορά από εσωτερικούς παράγοντες αφού ο νόμιμος ποντίφικας έρχεται να αντικατασταθεί από έναν αντιπάπα, τον Ιππόλυτο.

Ο Ιππόλυτος, ιερέας καλλιεργημένος και πειθαρχημένος είχε κατηγορήσει τον Πάπα άγιο Ζεφυρίνο και τον διάκονο Κάλλιστο για αίρεση και όταν ο τελευταίος εξελέγη το 217 Πάπας, εξεγέρθηκε δημιουργώντας σχίσμα που διήρκησε καθόλη την ποιμαντορία των Ουρβανού και Ποντιανού. Στο μεταξύ ο Αλέξανδρος Σεβήρος πέθανε και τη θέση του πήρε ο Μαξιμίνος. Ο νέος αυτοκράτορας ήταν κατά πολύ λιγότερο διαλλακτικός και ανεκτικός με τους χριστιανούς. Ευρισκόμενος μπροστά σε μια Εκκλησία που είχε δύο ηγέτες έστειλε και τους δύο σε καταναγκαστική εργασία σε ορυχεία της Σαρδηνίας.

πγπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία έχει

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 3 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου