ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η 11χρονη που ανακηρύχθηκε αγία μετά θάνατον Ουρές καθολικών για να προσκυνήσουν

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η 11χρονη που ανακηρύχθηκε αγία μετά θάνατον
Ουρές καθολικών για να προσκυνήσουν 

 

Το σώμα ενός 11χρονου κοριτσιού που δολοφονήθηκε στην Ιταλία σχεδόν έναν αιώνα πριν και ανακηρύχθηκε αγία, βρίσκεται στο Ιλλινόις αυτή την εβδομάδα.
Χιλιάδες καθολικοί συγκεντρώθηκαν στην Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στο Orland Park την Τετάρτη για να δουν τα λείψανα της Αγίας Μαρίας Γκορέτι, πολιούχου της αγνότητας, των θυμάτων βιασμού, της καθαρότητας και της συγχώρεσης.Τα σχεδόν πλήρη σκελετικά υπολείμματα που περιβάλλεται από ένα κέρινο άγαλμα βρίσκονται τοποθετημένα σε ένα γυάλινο φέρετρο.
Η International Business Times αναφέρει ότι όταν η Μαρία Goretti ήταν μόλις 11 χρονών, ο γείτονάς της, Αλεσάντρο Σερενέλι προσπάθησε να τη βιάσει με την απειλή μαχαιριού.
Το κορίτσι τον χτύπησε και του είπε ότι θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να τον αφήσει να την βιάσει. Εκείνος εξοργίστηκε και την μαχαίρωσε 14 φορές.
Ωστόσο η Γκορέτι από το νεκροκρέβατο της, κρατώντας μία εικόνα της Παναγίας συγχώρεσε τον δολοφόνο της πριν υποκύψει στα τραύματά της.
Ο Σερενέλι συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ετών. Μετά την απελευθέρωσή του κλείστηκε μοναστήρι, όπου πέθανε το 1970 σε ηλικία 87 ετών.
Το 1950, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανακήρυξε τη Μαρία Γκορέτι Αγία, ενώ από είχε ήδη ανακηρυχθεί Οσία από τον Πάπα Πίου ΧΙΙ το 1947. Η μνήμη της εορτάζεται στις 6 Ιουλίου.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέθεσε σε έξι ομοσπονδιακούς πράκτορες την προστασία των λειψάνων.

 

Πηγή:  iefimerida.gr.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου