Το τελευταίο δώρο του Πάπα σ’ ένα κοριτσάκι 10 ετών

Η Εκκλησία του Αγίου Leopoldo Mandic στην  Massafra, μια μικρή πόλη  στην είσοδο της πόλης του Taranto, ήταν ασφυχτικά γεμάτη την ημέρας της κηδείας της μικρής  Paolina. Εκατοντάδες άτομα, τίμησαν το κοριτσάκι  των δέκα ετών, που πέθανε από μια σπάνια  ασθένεια.

Την ίδια εκείνη μέρα η  Paolina έλαβε το πιο μεγάλο απρόσμενο δώρο. Την ώρα της ομιλίας ο εφημέριος π. Μιχαήλ, διάβασε μία επιστολή  που έστειλε στη μικρή ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η μητέρα της μικρής, πράγματι, είχε στείλει  μια επιστολή  στον Πάπα  και φωτογραφίες της μικρής που είχε ένα αστραφτερό  βλέμμα  και   μπλε μάτια, ζητώντας του να την ευλογήσει  και να προσεύχεται για εκείνη.

Ο Ποντίφικας  θα τη δεχόταν στο Βατικανό στις 26 του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά η  Paolinaδεν κατάφερε να φθάσει στο ραντεβού,  διότι  δεν αισθανόταν τις δυνάμεις  της αρκετές για να  αντιμετωπίσει αυτό το ταξίδι.

Η μετάφραση της επιστολής

“Πολυαγαπημένη Paolina,

Οι φωτογραφίες σου βρίσκονται πάνω στο γραφείο μου, διότι στη ματιά σου, που είναι πράγματι ιδιαίτερη, εγώ βλέπω το φως  της καλοσύνης και  της αθωότητας.  Ευχαριστώ  που μουτ ις έστειλες!  Διάβασε αυτό το γράμμα μαζί με τη μαμά σου  και το φιλί που τώρα θα σου δώσει θα είναι το φιλί του Πάπα.

Ενώνω τα χέρια μου με τα δικά σου και με όλων εκείνων  που  προσεύχονται για σένα. Έτσι θα φτιάξουμε μια αλυσίδα μεγάλη που, είμαι βέβαιος, πως φθάσει μέχρι τον ουρανό… Όμως να  θυμάσαι πως ο πρώτος κρίκος  αυτής της αλυσίδας είσαι εσύ,  διότι έχεις τον Ιησού μες την καρδιά σου! Να το θυμάσαι! Γι’ αυτό μίλα μαζί του, μίλα σ’ εκείνον για σένα, αλλά μίλα του επίσης και για την μαμά και τον μπαμπά  που έχουν τόσο ανάγκη από βοήθεια και παρηγοριά, μπροστά στα τόσα δύσκολα βήματα που αντιμετωπίζουν. Θα  είσαι αληθινά πολύ καλή  να προτείνεις στον Ιησού τι να κάνει γι’ αυτούς.  

Θυμήσου, σε παρακαλώ,  να Του πεις, τι πρέπει να κάνει και για μένα , ενώ εγώ θα του  θυμίσω τι πρέπει  να κάνει για σένα. Σε φιλώ δυνατά-δυνατά  και σε ευλογώ  με όλη μου την καρδιά  μαζί με τους γονείς σου και όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου