Επιστολή του Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλαντζή προς τον Πρόεδρο της ΙΣΚΙΕ, σχετικά με την επιστολή που είχε αποστείλει η Ιεραρχία στις 10/07/2015 στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς με θέμα την ελληνική κρίση.

Επιστολή του Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλαντζή προς τον Πρόεδρο της ΙΣΚΙΕ, σχετικά με την επιστολή που είχε αποστείλει η Ιεραρχία στις 10/07/2015 στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς με θέμα την ελληνική κρίση.

Μαρούσι, 24 Ιουλίου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αρ. Πρωτ.: 1376
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

——————

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Προς: Πρόεδρο Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατο Φραγκίσκο Επίσκοπο πρώην Σύρου

Κοινοποίηση: Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Α. Μπαλτά.

Σεβασμιώτατε,
επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σημειώσω ότι η επιστολή της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας με ημερομηνία 10/7/2015 αποτελεί ένα εμπνευσμένο κείμενο, πολλαπλά ωφέλιμο για το λαό και την πατρίδα μας, το οποίο ασφαλώς προσέφερε στην συνολική προσπάθεια του Έθνους να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η επίκληση των αξιών του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και της ανάγκης να τηρούνται οι κανόνες και οι νόμοι γιατί μόνο εκεί που κυβερνά ο νόμος υπάρχει δημοκρατία, συνεργασία και προστασία των αδυνάτων, μας υπενθυμίζει ότι οι ρίζες της Ευρώπης είναι η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, η ρωμαϊκή οργάνωση και ο χριστιανισμός. Τέκνο δικό τους, άλλωστε, υπήρξε η Αναγέννηση αλλά και ο Διαφωτισμός.
Η κοινή στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με την ανάγκη αλλά και τον τρόπο επίλυσης της ελληνικής κρίσης ενδυναμώνουν όσους πιστεύουμε ότι ο Λόγος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι η οδός της αρετής και της ενότητας.
Σεβασμιώτατε, παρακαλώ να μεταφέρετε στην Αγία Έδρα την συγκίνηση που βιώσαμε ως Ευρωπαίοι Έλληνες πολίτες από το μήνυμα του Πάπα για την ελληνική κρίση αλλά και την χαρά που αισθανθήκαμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ειδικότερα από την έκκλησή Του για προσευχή όλων «για το καλό του αγαπημένου ελληνικού λαού».

Με σεβασμό και εκτίμηση
(υπογραφή)
Γιώργος Καλαντζής  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου