1η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Ποιμαντική Ενότητα Στενής

Στις 10 Ιουνίου 2021, Πέμπτη, που φέτος εορτάσαμε την Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς, επισκέφτηκε για πρώτη φορά ως Αρχιεπίσκοπος ο Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης την Ποιμαντική Ενότητα Στενής Τήνου, που την αποτελούν οι ενορίες Στενής, Μυρσίνης, Κέχρου, Ποταμιάς και Ξινάρας.

Ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Στενής και συλλειτουργούσαν μαζί του ο Εφημέριος π. Φερνάντο Bravo ΕΛ, ο Υπεφημέριος π. Ιωσήφ Rossi ΕΛ, και ο Διάκονος π. Μάριος Φώσκολος.
Συμμετείχαν στην τελετή τα μέλη των επιτροπών των πέντε Ενοριών, μέλη συλλόγων, ενορίτες και παιδιά που πριν από λίγες ημέρες έλαβαν την Πρώτη τους Κοινωνία. Συνόδευε την τελετή με το αρμόνιο ο κ. Αντώνης Χαρικιόπουλος από τη Μυρσίνη.

Τα Αναγνώσματα διαβάσθηκαν από την κα. Μαρία Παλαμάρη και την Αδελφή Μαρία Bravo.
Κατά την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη βαθύτερη σημασία της Ανάληψης του Χριστού στους ουρανούς, που με αυτό το γεγονός μας ανοίγει τις ουράνιες πύλες.

Μετά τη Μετάληψη των πιστών ο Εφημέριος εκ μέρος των Ενοριών, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο στη πρώτη του επίσκεψη στην Ενορία αυτή και εξέφρασε τον ενθουσιασμό των πιστών για το νέο Ποιμένα τους. Στη συνέχεια παιδία του χωριού του πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα εξ ονόματος των ενοριακών Επιτροπών και ένα ενθύμιο της Πρώτης Κοινωνίας τους.

Έπειτα ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνθηκε στους παρόντες εκφράζοντάς τους τις καλύτερες ευχές του και καλώντας τους σε συνεργασία για το καλό όλης της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο προαύλιο του Ναού, οι ενορίτες είχαν την δυνατότητα να χαιρετήσουν προσωπικά τον Σεβασμιότατο, που δώρισε στον καθένα το ενθύμιο της αρχιερατικής χειροτονίας του.

Από το Γραφείο της Ενορίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου