ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ

Η Τρίτη ημέρα εργασιών της Συνάντησης της Ιεραρχίας με τον εφημεριακό Κλήρο και τους ιερομονάχους εφημερίους άρχισε με την  τέλεση της Θείας Λειτουργίας  στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Τήνου.

Το τελευταίο πρωινό της Συνάντησης αφιερώθηκε στην ενημέρωση για τις νέες διατάξεις της νομικής διαδικασίας για την ακύρωση του Μυστηρίου του Γάμου, όπως αυτές έχουν οριστεί με απόφαση του Αγίου Πατέρα και έχουν επεξεργαστεί από ειδική επιτροπή στη Ρώμη. Η ενημέρωση έγινε από τον Σεβασμιότατο κ. Δημήτριο, πρώην έξαρχο Ελληνορρύθμων Ελλάδος, ο οποίος με την ιδιότητα  του καθηγητή του Κανονικού Δικαίου με σαφήνεια παρουσίασε τη νέα διαδικασία και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παρόντων.

Οι εργασίες της τρίτης αυτής Συνάντησης Ιεραρχίας – εφημεριακού Κλήρου και ιερομονάχων εφημερίων ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι  της Πέμπτης 26 Μαΐου β2016.

Η πρώτη εκτίμηση για τις εργασίες της Συνάντησης  ήταν θετικότατη και ακούστηκαν κολακευτικά λόγια τόσο για τους διοργανωτές όσο για την όλη διαδικασία.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου.

Η Ιεραρχία: συνεργάστηκε με τον Αποστολικό Νούντσιο, ο οποίος και την ενημέρωσε πάνω σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

έκανε μία πρώτη εκτίμηση των εργασιών της Συνάντησης της Ιεραρχίας εφημερίων, κρίνοντάς την  επιτυχή και ελπιδοφόρα για το παρόν και το άμεσο μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Αποφάσισε να πραγματοποιήσει στην Αθήνα την  τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο της από τις 8-11 προσεχούς Νοεμβρίου και να ασχοληθεί με συγκεκριμένες  προτάσεις για την ποιμαντική της οικογένειας που θα είναι και ο καρπός της τρίτης αυτής Συνάντησης Ιεραρχίας – εφημεριακού Κλήρου και ιερομονάχων εφημερίων.

Στις εργασίες της φθινοπωρινής Συνόδου θα κληθεί να παραστεί και να συνεργαστεί με την Ιεραρχία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ανανεωμένου Συνδέσμου Καθολικού Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΣΚΕΚΕ).

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου