Τελέστηκε η Πανηγύρη του καθεδρικού ναού της Τήνου

Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε έτους η τοπική Εκκλησία της Τήνου πιστοί από όλο το νησί πορεύονται προς τον Καθεδρικό της Ναό, για τον εορτασμό της Παναγίας του Ροδαρίου. Όλη η Εκκλησία, συναγμένη γύρω από τον Επίσκοπο και τους ιερείς εμπιστεύεται τη νέα ποιμαντική χρονιά, που επίσημα εγκαινιάζεται αυτή την ημέρα, στην Μητέρα μας.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός από τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατο Ιωσήφ Πρίντεζης ο οποίος ήταν  πλαισιωμένος από τον Γενικό Βικάριο της Αρχιεπισκοπής π. Μάρκο Φώσκολο, τον Αρχιγραμματέα της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκο Βιδάλη και τον π. Ιωάννη Σκλάβο.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, τελέστηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Ιωσήφ πλαισιωμένος από τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής στο κήρυγμα του μίλησε ιδιαίτερα: για το πως η Παναγία με την συμπεριφορά της μας αποκαλύπτει το πως να ζούμε κι εμείς με συνοδικό πνεύμα.

Πολλοί πιστοί από το νησί της Τήνου ήταν παρόντες στην φετινοί πανήγυρη με επικεφαλής το Δήμαρχο Τήνου κ. Ιωάννη Σιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη και την Έπαρχο Τήνου κ. Νατάσα Δεληγιάννη Άσπρου.

π.Ι.Σ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 12 Μαΐου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουZ’ Κυριακή του Πάσχα, 12 Μαΐου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, στην Ιταλία και σε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 13 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου