Στην Ανατολή η Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί μόνο Συνοδικά – Στην Ανατολή δεν έχουμε Πάπα

Στην Ανατολή η Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί μόνο Συνοδικά – Στην Ανατολή δεν έχουμε Πάπα

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

«Στην Ανατολή η Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί μόνο Συνοδικά» τόνισε μιλώντας στον 89,5 ο Υπεύθυνος της Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε στο χθεσινό Πατριαρχικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου επισημαίνοντας πως αποτελεί την ουσιαστική έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Αναφέρθηκε στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τονίζοντας πως «στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ενότητας. Η σημερινή ημέρα, εξάλλου, η Κυριακή της Πεντηκοστής είναι η κατεξοχήν ημέρα της ενότητας. Το Άγιο Πνεύμα ένωσε τους μαθητές του Χριστού και έδωσε τη χάρη του για να ξεκινήσουν το μεγάλο ιεραποστολικό έργο».
Επεσήμανε, επίσης, ότι «ήταν χαρακτηριστική η φράση του Πατριάρχη, η οποία μάλιστα ήταν και από καρδιάς και δεν ήταν γραμμένη στην επίσημη ομιλία του, ότι «στην Ανατολή δεν έχουμε Πάπα».
Αυτό αποτελεί την Πεμπτουσία του γεγονότος, ότι όντως στην Ανατολή η Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί μόνο Συνοδικά και ο πατριάρχης σήμερα αυτό το τόνισε δίνοντας έμφαση και καλώντας όλους σε ενότητα και σε συνεργασία μέσα σε συνοδικά πλαίσια».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 16 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Βασίλισσα του Ουρανού, 14 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΓ’ Κυριακή του Πάσχα, 14 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα και καλή Κυριακή! Σήμερα το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου