ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκληση Παπούλια στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Ελλάδα


Πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Ελλάδα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάπας φέρεται να είπε σε σύντομη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι ο κ. Παπούλιας του απηύθυνε στην σχετική πρόσκληση.

«Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι σοφός άνθρωπος», φέρεται να είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Είχε προηγηθεί 45λεπτη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας του προσέφερε ένα βιβλίο για την Ορθοδοξία ενώ ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανταπέδωσε προσφέροντας του ένα βιβλίο με αποστολικές ομιλίες και ένα χάλκινο ανάγλυφο ενός αγγέλου "της ειρήνης που νικά το κακό".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ29 Μαρτίου 2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Προσευχή για την Ειρήνη στον κόσμο

Προσευχή για την Ειρήνη στον κόσμο Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα, η Εκκλησιαστική μας Επαρχία προσευχήθηκε για

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου