ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Το Σάββατο 4 Μαΐου 20116 πανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα το Παρεκκλήσιο του Αγίου. Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος τέλεσε την Αρχιερατική Θεια Λειτουργία και μαζί του συλλειτούργησαν ο Γενικός Βικάριος τη Καθολικής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου και ο π. Λέων Κισκίνης, εφημέριος Χίου και Λέσβου.

Ο Άγιος Ισίδωρος είναι μάρτυρας της Εκκλησίας της Χίου και είναι ο Προστάτης του νησιού.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου, κατά την ετήσια πανήγυρη συγκεντρώνει πολλούς ευλαβείς καθολικούς και ορθοδόξους οι οποίοι πάνω από κάθε δογματική διαφορά, θέτουν την αγάπη τους και την τιμή τους προς τον άγιο Χίο μάρτυρα Ισίδωρο, ο οποίος άφησε ως κληρονομιά στο νησί δύο πολύτιμα δώρα του, ένα υλικό και ένα πνευματικό. Το υλικό αφορά ο νησί της Χίου και είναι τα δάκρυά του που η λαϊκή παράδοση αναφέρει ότι μετατράπηκαν σε πολύτιμη μαστίχα που είναι το σημαντικότερο  βιοποριστικό προϊόν  του νησιού. Το δε πνευματικό του δώρο είναι η πίστη του στο Χριστό που  επισφραγίστηκε με τα μαρτυρικό του θάνατο και αποτελεί παράδειγμα μίμησης για το νησί αλλά και για όλους τους χριστιανούς.

Αυτό επισήμανε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κατά την ομιλία του και ζήτησε από τους  παρόντες να μην φοβούται την συμπροσευχή μεταξύ διαφορετική δογμάτων της μίας του Χριστού πίστης, διότι αυτή η προσευχή είναι πολύ πιο δυνατή και επισπεύδει την ικανοποίηση της προσευχής του Ιησού: «ίνα πάντες ενώσι». 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην κυρία Αγγέλλα, άγγελο φύλακα του Παρεκκλησίου μας η οποία  αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι το αγαπά και το φροντίζει όπως και το σπίτι της, που είναι μία θαυμάσια αρχοντική οικία μέσα σε ένα καταπράσινο από καρποφόρα δέντρα κήπο. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος της ευχήθηκε την ευλογία του Θεού με τις ικεσίες του Αγίου Ισιδώρου και την ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες και τη φροντίδα της για το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου το οποίο και φροντίζει από πολλές δεκαετίες.

Ευχαριστούμε  ο ζηλωτή εφημέριο π. Λέοντα, ο οποίος μαζί με το δραστήριο ενοριακό συμβούλιο επιτελεί πολύ σημαντικό ποιμαντικό έργο στα ακριτικά μας νησιά τη Χίο και τη Λέσβο.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου