Πάπας Φραγκίσκος: τηλεφώνημα στον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyi είχε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 ο Πάπας Φραγκίσκος. Το επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού Matteo Bruni.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε καθώς συνεχίζουν να φτάνουν δραματικές ειδήσεις από το μέτωπο του πολέμου και από τις μάχες στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Χώρας.

Ο Φραγκίσκος – αναφέρει με tweet η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα– εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται στη χώρα μας».

Σε άλλο tweet, ο ίδιος ο πρόεδρος Zelenskyi αναφέρει: «Ευχαρίστησα τον Πάπα Φραγκίσκο που προσευχήθηκε για ειρήνη στην Ουκρανία και για εκεχειρία. Ο ουκρανικός λαός αισθάνεται την πνευματική υποστήριξη της Αγιότητάς του».

Χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Πάπας έγραψε στον λογαριασμό Twitter @Pontifex στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα τα εξής:

«Ο Ιησούς μας δίδαξε ότι στη διαβολική ανοησία της βίας απαντάμε με τα όπλα του Θεού, με προσευχή και νηστεία. Είθε η Βασίλισσα της Ειρήνης να προστατεύσει τον κόσμο από την τρέλα του πολέμου».

πγπ

(πηγή: vaticannews.va)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 20-21.4.2024

Οικισμός Ενορία  20 -21 Απριλίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 20/4 Σάββατο    18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 19 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου