Ομιλία κατά την εορτή της Παναγίας Φανερωμένης 24/9/2021

 

Παναγίας Φανερωμένης, 24/9/2021, Κέχρος

Σήμερα τιμούμε την Παναγία ως μεσίτρια ευσπλαχνίας και ελέους προς τον Υιό της, τον Λυτρωτή μας και Σωτήρα μας. Η απάντηση της Παναγίας στις δεήσεις μας για να μας ελευθερώσει από ασθένειες, βάσανα, θλίψεις και αδιέξοδα κάνει το Χριστιανικό λαό να της έχει μεγάλη εμπιστοσύνη. Αδιάκοπα μεσιτεύει για μας στον Υιό της. Ακούραστα ελεεί τα αδέλφια του Υιού της. Με καρδιά ευαίσθητη σκύβει πάνω στα προβλήματά μας και ανακουφίζει τους πόνους μας με μητρική φροντίδα.

Οι χάρες για τις οποίες μεσιτεύει η Παναγία Μητέρα μας δεν είναι πρόσκαιρες. Δεν φροντίζει απλά να απαλύνει τον πόνο μας αλλά πραγματικά να μας σώσει φέρνοντάς μας κοντά στον Υιό της, ενισχύοντας την πίστη μας σε αυτόν και φανερώνοντάς μας ότι η σωτηρία είναι αιώνια και καθοριστική. Η σωτηρία που κέρδισε για μας ο Υιός της με τον σταυρικό του θάνατο και την ανάστασή του αφορά όλη την ύπαρξή μας και αφορά την αιωνιότητα.

Ο Θεός Πατέρας δημιούργησε τον άνθρωπο για να έχει ζωή και η ζωή είναι μόνο με τον Θεό. Όταν ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το Θεό άρχισε να χάνει τη ζωή. Η Αγία Γραφή μας αναφέρει ότι ο Θεός θέλησε να ξαναφέρει τον άνθρωπο κοντά του με τον να τον εξαγοράσει, να πληρώσει λύτρα για την ελευθερία του. Επομένως ο λυτρωμένος άνθρωπος ανήκει στο Θεό, αφού αυτός πλήρωσε για την ελευθερία του ανθρώπου. Και το τίμημα ήταν η ζωή του Ιησού πάνω στον σταυρό. Ήταν η ταπείνωση του Υιού του Θεού, η απόλυτη έκφραση της υπακοής του προς τον Πατέρα και της αγάπης του προς τους αδελφούς του. Ο Ιησούς έδωσε τη ζωή του ως λύτρο για να εξαγοράσει όλους εμάς που ήμασταν σκλαβωμένοι στην αμαρτία και το θάνατο. Με την Ανάστασή του και μέσω του Βαπτίσματός μας μας οδήγησε στη ζωή. Αυτή τη ζωή δεν μπορεί πλέον να μας τη στερήσει κανείς γιατί έχει πληρωθεί λύτρο γι’ αυτή από το Θεό. Αυτή η ζωή δεν είναι δική μας για να την χάσουμε αλλά είναι του Θεού που κανείς δεν μπορεί να του την πάρει.

Αυτή τη ζωή η Παναγία μας βοηθά να μην την σπαταλήσουμε, αλλά να ζήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να ζήσουμε επάξια της τιμής που μας δόθηκε από τη θυσία του Χριστού. Η ίδια έζησε αυτή τη ζωή διατηρώντας την αμόλυντη από την αμαρτία, δεχόμενη με υπακοή το θέλημα του Θεού και βάζοντας σε εφαρμογή το Ευαγγέλιο του Υιού της με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η Παναγία, κάθε φορά που απαντά σε μία προσευχή μας, μας υπενθυμίζει ότι ο Υιός της έδωσε τη ζωή του για μας, για να μας ελευθερώσει. Ζητάμε από την Παναγία να σώσει τη ζωή μας ή τη ζωή αγαπημένων μας κι εκείνη μας υπενθυμίζει ότι ήδη ο Υιός της το έχει κάνει.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 20-21.4.2024

Οικισμός Ενορία  20 -21 Απριλίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 20/4 Σάββατο    18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 19 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου