Ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικοί εορτασμοί στη Σάμο

Ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικοί εορτασμοί στην ενορία μας χθες 15 Αυγούστου 2022, με την τέλεση της τελευταίας Θείας Λειτουργίας στην Ιταλική γλώσσα το απόγευμα της εορτής.

Όλες αυτές τις μέρες, δηλαδή, από την 1 η Αυγούστου, η ενορία μας είχε την ευκαιρία, με την βοήθεια του π. Αλέξανδρου Πέρρου και του Διακόνου π. Μάριου Φώσκολου να προετοιμαστεί κατάλληλα για την εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Παναγίας στους Ουρανούς.

Η ενορία μας είχε την ευκαιρία πέρα από την τέλεση των διαφόρων τελετών (Θεία Λειτουργία, Προσκύνηση του Αγιοτάτου Μυστηρίου, Εσπερινό) όλες αυτές τις μέρες ο π. Αλέξανδρος να βρίσκεται στην διάθεση των πιστών για το μυστήριο της εξομολόγησης.

Κατά τις ημέρες αυτές παρουσίας τους εδώ, προετοιμάστηκαν και κάποια άτομα της ενορίας μας για να λάβουν το Μυστήριο της Πρώτης Κοινωνίας και του Χρίσματος.

Οι τελετές ξεκίνησαν από την 1 η Αυγούστου, με την τέλεση Λειτουργιών ενώ το τελευταίο τριήμερο πριν την εορτή τελέστηκε Προσκύνηση του Αγιοτάτου Μυστηρίου, την επομένη, παραμονή της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προέδρευε ο π. Αλέξανδρος όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την επομένη, ανήμερα της εορτής το πρωί, τελέστηκε Επίσημη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον ανωτέρω ιερέα και συλλειτούργησε μαζί του ο διάκονος, π. Μάριος Φώσκολος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέστηκε ακόμη μία Θεία Λειτουργία στην Ιταλική και Λατινική γλώσσα για τους Ιταλούς αλλά και ξενόγλωσσους επισκέπτες και ενορίτες μας.

Κάθε μέρα τελούνταν η Θεία Λειτουργία, ανάλογα το εκκλησίασμα, στην Ελληνική, Ιταλική, Γαλλική και Λατινική γλώσσα. Πολλοί ήταν από τους ενορίτες αλλά και τους επισκέπτες που άρπαξαν αυτή την πνευματική ευκαιρία εν μέσω εργασίας καλοκαιριού και διακοπών.

Κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί, έλαβαν το μυστήριο της πρώτης κοινωνίας 2 παιδιά της ενορίας, ο Εράλντο και η Εβελίνα.

Το θείο λόγο κύρηξε ο Λειτουργός όπου μεταξύ άλλων τόνισε το νόημα και την σπουδαιότητα της εορτής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο διάκονος και βοηθός εφημερίου της ενορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο μας για την συνεχή μέριμνα του και ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό που δεν υπάρχει εφημέριος αλλά και τον π. Αλέξανδρο για την προθυμία του να εξυπηρετήσει αυτό το διάστημα την ενορία μας.

Δ.Μ.Φ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30-31.3.2024

Οικισμός Ενορία  30 -31 Μαρτίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 30/3 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 31/3 Κυριακή    09:00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ29 Μαρτίου 2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου