Μελέτη Ευαγγελίου του Σαββάτου 19 Ιουνίου 2021

της 7ης εβδομάδας του Πάσχα

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (21,20-25)

Τον καιρό εκείνο, γύρισε πίσω ο Πέτρος και βλέπει να ακολουθεί ο μαθητής που ο Ιησούς αγαπούσε, εκείνος που είχε σκύψει στο στήθος του Ιησού κατά το δείπνο και του είχε πει: «Κύριε, ποιος είναι αυτός που θα σε παραδώσει;».
Βλέποντάς τον, τότε, ο Πέτρος, λέει στον Ιησού: “Κύριε, κι αυτός;”
Του λέει ο Ιησούς: “Αν θέλω αυτός να παραμείνει ωσότου έλθω, τι σχέση έχει με σένα; Εσύ ακολούθα με”. Διαδόθηκε, τότε, αυτός ο λόγος στους αδελφούς, ότι εκείνος ο μαθητής δε θα πεθάνει. Αλλά ο Ιησούς δεν του είπε: «δε θα πεθάνει», αλλά «Αν θέλω αυτός να παραμείνει ωσότου έλθω, τι σχέση έχει με σένα;».
Αυτός είναι ο μαθητής που δίνει μαρτυρία γι’ αυτά τα γεγονότα και που τα έγραψε και γνωρίζουμε ότι η μαρτυρία του είναι αληθινή. Αλλά υπάρχουν κι άλλα πολλά που έκαμε ο Ιησούς και τα οποία αν γράφονταν ένα προς ένα, νομίζω, πως ούτε ο ίδιος ο κόσμος δε θα χωρούσε τα βιβλία που θα έπρεπε να γραφούν.
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

“Υπάρχουν κι άλλα πολλά που έκανε ο Ιησούς, που, αν γραφτούν ένα προς ένα, ούτε ο κόσμος ολόκληρος δε θα χωρούσε, νομίζω, τα βιβλία που θα έπρεπε να γραφτούν.”

Με αυτή τη φράση κλείνει το Ευαγγέλιο του Ιωάννη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο οποίος έγραψε αυτό το Ευαγγέλιο, διαβεβαιώνει ότι έζησε από πρώτο χέρι όλα όσα διηγείται και ότι «η μαρτυρία του είναι αληθινή». Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι και η δική μου μαρτυρία είναι αληθινή, όπως και η δική σου. Η μαρτυρία του Ιωάννη τελειώνει, αλλά αρχίζει η δική μου και η δική σου. Και πριν από εμάς και μετά από μας, υπάρχει εκείνη η αληθινή μαρτυρία από πολλούς, σαν κρίκοι μιας αλυσίδας “ιστοριών της ζωής με τον Ιησού”, που δεν επιτρέπει στο Ευαγγέλιο να κλείσει εκεί που το άφησε ο Ιωάννης. Γι’αυτό το Ευαγγέλιο είναι ένα ζωντανό βιβλίο. Γι’ αυτό είναι πάντα επίκαιρο. Πολλοί έχουν να διηγηθούν, όπως έκανε ο Ιωάννης, την εμπειρία της ζωής τους την οποία βίωσαν με τον Ιησού. Έτσι όπως εμείς έχουμε να διηγηθούμε τη δική μας, το πώς μια ημέρα τον συναντήσαμε, πώς ερωτευθήκαμε με αυτόν το Θεό, μέχρι εκείνη την άγνωστη και μακρινή στιγμή, που απρόσμενα έγινε ζωντανός  και παρών στη ζωή μας, από τα σημάδια που μας έδωσε, πώς μας εξέπληξε.  Τα πολλά “τυχαία γεγονότα” που συνέβησαν στη ζωή μας, τις θεραπείες που λάβαμε, τις προδοσίες μας, την εγκατάλειψή μας, τη συγχώρεσή Του, τα χάδια Του, την τρυφερότητά Του και τόσα πολλά ακόμα, καινούργια, που  θα υπάρξουν  για να γραφτούν. Η ζωή μας, πράγματι, δεν έχει τελειώσει, ούτε και η εμπειρία μας μαζί Του, την οποία συνεχίζουμε να ζούμε καθημερινά. Δεν τελείωσε, όπως φαίνεται πως δεν τελείωσαν και οι σελίδες του Ευαγγελίου, το βιβλίο της ζωής, το οποίο μιλάει και διηγείται την αληθινή αγάπη που έχει ο Θεός για τον καθένα μας.
Την παραμονή της Πεντηκοστής, ευχαριστούμε το Άγιο Πνεύμα, που κατοικεί στην καρδιά μας. Χάρη σε Αυτό, έχουμε εμπειρία του Ιησού και του Ευαγγελίου, επιτρέποντάς μας να γίνουμε «Καλή είδηση» για τους άλλους. Ας είναι ευλογημένο το Άγιο Πνεύμα ο Παράκλητος.

Στοχασμός του don Pino Terranova

ΠΡΟΣΕΥΧΗ  

«Κύριε, μέσα στην καλοσύνη σου, κάνε με άξιο να είμαι ενωμένος μαζί σου, δίχως υποκρισία αλλά με αλήθεια.
Να είμαι ενωμένος και με τα αδέλφια μου μέσα από δεσμούς ειρήνης και αγάπης.
Κάνε σταθερή τη ενότητά μας με την δύναμη του αγίου Πνεύματος.
Η ειρήνη σου, Κύριε της γαλήνης, η αγάπη σου και η χάρη σου ας είναι μαζί μου και με τα αδέλφια μου, κάθε ημέρα της ζωής μας.
Αμήν.

(πηγή:episkopisyrou.gr)
πνρ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 16 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Βασίλισσα του Ουρανού, 14 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΓ’ Κυριακή του Πάσχα, 14 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα και καλή Κυριακή! Σήμερα το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου