ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Σου παραδίδω το κλειδί αυτού του Μητροπολιτικού μας Ενοριακού Ναού, που συμβολίζει και την απαρχή της φυσικής και πνευματικής εξουσίας σου.
Με αυτό να ανοίγεις την πόρτα της Εκκλησίας Ναού και την πόρτα της καρδιάς της Εκκλησίας λαού.

Το ίδιο κλειδί παρέδωσα, συμβολικά, και στον αγαπητό μου Αδελφό στην Αρχιεροσύνη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο, που σήμερα μας τιμά με την εδώ παρουσία του, στις 14 Ιουλίου 2008, κατά την ενθρόνισή του στο Μητροπολιτικό του Ναού.
Είναι ο αδελφός μας, του οποίου όλες οι πρωτοβουλίες από τότε μέχρι σήμερα τιμούν την Εκκλησία και επιβεβαιώνουν το όνομά του, διότι είναι και αυτές είναι καλλίνικες.

Και οι δύο λοιπόν έχετε το ίδιο κλειδί για να ανοίγετε τις πόρτες των καρδιών των πιστών σας. Αλλά έχετε και ένα άλλο κοινό δώρο από το Θεό και είναι το έμφυτο και συνεχές χαμόγελό σας. Διατηρείστε το σε όλη τη μακροχρόνια ζωή σας και με αυτό να κηρύττετε τη χαρά του Ευαγγελίου, δίνοντας μαρτυρία αγάπης ο ένας για τον άλλο και οι δύο μαζί για τους άλλους.

+ Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30-31.3.2024

Οικισμός Ενορία  30 -31 Μαρτίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 30/3 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 31/3 Κυριακή    09:00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ29 Μαρτίου 2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου