ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ!

ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ!


Κάποτε, επί δικτατορίας, σε ένα μεγάλο χωριό  του γειτονικού νησιού μας, διαθέταμε ένα αγροτικό ιατρείο. Όμως ήταν άχρηστο, διότι δεν είχαμε γιατρό. Αρχίσαμε τότε να ζητάμε γιατρό. Το γράψαμε μια, το γράψαμε δυο. Το είπαμε μια το είπαμε δυο, (διότι και επί δικτατορίας και γράφαμε και μιλούσαμε), όμως όλα έφθαναν σε τυφλούς και κουφούς. 

        Φαίνεται πως κάποια στιγμή οι αρμόδιοι πήραν στα σοβαρά το πρόβλημα. Κάθισαν στο τραπέζι και αναζήτησαν την καλύτερη λύση. Τότε μάλιστα οι κυβερνώντες δεν βασάνιζαν το μυαλό τους, για  να βρουν κάποια λύση. Είχαν αρκετές έτοιμες. Πήραν μια από αυτές και μας την επέβαλαν. Έτσι γινόταν τότε, επέβαλαν τις λύσεις δεν τις ανέβαζαν στο διαδίκτυο  για διαβούλευση. Ξέρετε ποια ήταν; Αποφάσισαν να κλείσουν το ιατρείο του χωριού για να μην ζητάμε γιατρό!

Τότε ούτε ξαναγράψαμε ούτε ξαναμιλήσαμε! Είχαν δίκιο οι άνθρωποι, πώς να διορίσουν γιατρό αφού δεν υπήρχε ιατρείο!    

Κάτι παρόμοιο φαίνεται πως συμβαίνει και στις ημέρες μας, παρόλο  που σαράντισε σε χρόνια η δημοκρατία μας!

        Με ημερομηνία 27/6/2014  διαμαρτυρηθήκαμε,  διότι  ενώ  υπήρχε ένα οχηματαγωγό πλοίο και μάλιστα ταχύπλοο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει του Τηνιακούς που θα ήθελαν να πάνε λίγες μέρες και με το αυτοκίνητό τους στα νησιά της Νάξου, της Ίου και της Σαντορίνης, δυστυχώς το πρόγραμμά του δεν προέβλεπε επιστροφή στην Τήνο. Επέστρεφε στον Πειραιά δι' άλλης  θαλασσίας οδού.

        Με ημερομηνία  22/7/2014 διαμαρτυρηθήκαμε  και πάλι.

Εμείς στην Ελλάδα όταν διαμαρτυρόμαστε   για κάτι, το κάνουμε και μία και δύο και τρείς φορές, διότι ή εισακουγόμαστε την τρίτη φορά ή καθόλου.

Φαίνεται πως, οι πλοιοκτήτες του οχηματαγωγού πλοίου που περνούσε από το λιμάνι της Τήνου, σκέφτηκαν σοβαρά και είδαν πως είχαμε δίκιο. Φοβήθηκαν μήπως συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε, έκαναν μία σοβαρή σύσκεψη και τι αποφάσισαν; Να μην περνά το πλοίο από την Τήνο ούτε κατά την αναχώρησή του από τον Πειραιά και έτσι δεν θα είχαμε λόγο να επιμένουμε στην ανάγκη της επιστροφής. Αφού δεν περνά πως θα επιστρέψει; Κάτι δηλαδή παρόμοιο με  εκείνον το: αφού δεν υπάρχει ιατρείο πως θα διορίσουμε γιατρό;   

Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ  πως, τόσο επί δικτατορίας όσο και επί  δημοκρατίας, συχνά ή αραιά, θα εφαρμοζόταν η ίδια τακτική!

Και βέβαια με μια τέτοια τακτική, δεν τολμώ  θα επανέλθω, τουλάχιστο για φέτος, μη τυχόν μας σταματήσουν  και κανένα άλλο πλοίο!

 

+Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣAΡΑΚΟΣΤΗΣ 17 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 16 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου