Αποχαιρετισμός στον π. Ριχάρδο

 


Με την Ακολουθία της Παράκλησης στην Αειπάρθενο Θεοτόκο Μαρία η τοπική Εκκλησία αποχαιρέτησε τον πατέρα Ριχάρδο TARASZKIEWICZ ο οποίος για 23 συναπτά έτη εξυπηρέτησε την Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου και τα ακριτικά νησιά της Επισκοπής Χίου και τώρα επιστρέφει στη Χώρα του, στο σπίτι του, την Πολωνία.


Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου το απόγευμα της Κυριακής 27ης Φεβρουαρίου 2022. Παρόντες ήταν οι δύο Αρχιεπίσκοποι με τους οποίους συνεργάστηκε ο πατέρας Ριχάρδος, ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ και ο Σεβασμιότατος Νικόλαος, ο Ιερός Κλήρος, οι Ιερομόναχοι, οι Μοναχές και πλήθος πιστών που θέλησαν με την παρουσία τους να ευχαριστήσουν το Θεό και την Παναγία για τη δωρεά του π. Ριχάρδου αλλά και τον ίδιο για τις υπηρεσίες που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική Εκκλησία.


Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεο εκπροσώπησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη και ο π. Νικόλαος Μαραγκός.

 

Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος, οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεργάστηκε άμεσα με τον π. Ριχάρδο, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «για μένα στα 23 χρόνια της εδώ ενεργούς παρουσίας του ήταν ένας καλός βοηθός και συχνά συνοδός στα δύο χιλιάδες εξακόσια ταξίδια που έκανα, στην προσπάθειά μου να είμαι παρών και στα 8 νησιά της εκκλησιαστικής μας Επαρχίας. Ο π. Ριχάρδος ήταν πάντα πρόθυμος να υπηρετήσει εντός και εκτός της Τήνου με μόνο χαρακτηριστικό την προθυμία του και την υπακοή του». Απευθυνόμενος δε στον ίδιο είπε «αγαπητέ π. Ριχάρδο, σ’ ευχαριστώ διότι υπήρξες για μένα ένας από τους αγγέλους φύλακες. Με στήριξες, με βοήθησες και λυπούμαι που τόσο σύντομα ήρθα να σε αποχαιρετήσω».


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ αναφέρθηκε στα χαρίσματα του π. Ριχάρδου και στο κενό που θα δημιουργήσει η απουσία του: «η προσοχή του για τα της θείας Λατρείας, η φροντίδα του για το επισκοπικό μέγαρο και τον Καθεδρικό μας Ναό στην Ξινάρα, οι πρακτικές του γνώσεις για εκκλησιαστικά αλλά και πολλά ακόμη θέματα, ιδιαίτερα για τα ταξίδια και τα ακριτικά μας νησιά, αλλά και πολλά άλλα χαρίσματά του που δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να ανακαλύψω ακόμη στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι εδώ ως επίσκοπος, θα αφήσουν στην εκκλησιαστική μας επαρχία πολλά κενά που δύσκολα θα συμπληρωθούν».


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιότατος τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε λέγοντας: «σου εύχομαι πατέρα Ριχάρδο να βρεις την οικογενειακή θαλπωρή στο σπίτι της αδελφής σου και στην νέα σου εκκλησιαστική οικογένεια. Να μας θυμάσαι και να μας επισκέπτεσαι τακτικά. Εύχομαι η εμπειρίες που αποκόμισες στην νησιωτική Ελλάδα να σε βοηθήσουν να διαπρέψεις στη νέα σου Αρχιεπισκοπή. Ο Θεός Πατέρας να σε ευλογεί, το Άγιο Πνεύμα να σε καθοδηγεί και ο σωτήρας μας Χριστός να σε στηρίζει».


Ο Κλήρος της Αρχιεπισκοπής δώρισε στον π. Ριχάρδο ένα φαιλόνιο για να θυμάται τους συναδέλφους και αδελφούς πρεσβυτέρους με τους οποίους συμπορεύθηκε και αγωνίστηκε για 23 ολόκληρα χρόνια.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ μνήμη της Αγίας Ανθούσας

Κόρη του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ε’ του Κοπρώνυμου γεννήθηκε γύρω στο 750 στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κοπρώνυμος με την πολιτική του ενδυνάμωσε κατά πολύ την αυτοκρατορία, ήρθε

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 17 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 15. Η εγκράτεια Αγαπητοί αδελφοί

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 17 Απριλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου