Ύμνος στη χαρά και τη διαθεσιμότητα

Σήμερα το πρωί διέσχιζα την μεγάλη πλατεία της βασιλικής μας. Ημέρα ηλιόλουστη και πολυτάραχη από ένα δυνατό άνεμο που ξέσπασε  αναπάντεχα.

Άνεμος του Μαρτίου, σχολιάζει ο Ρένος που προχωρούσε προσπαθώντας να διορθώσει την εμφάνισή του όσο καλύτερα μπορούσε. Αλλά κι εγώ προσπαθούσα να διατηρήσω την τάξη στα μαλλιά μου εξαιτίας του ανέμου … ελεύθερα και ανάλαφρα από το σαμπουάν.

Τι ωραία, να βλέπουμε Αντρέα να φυσά ο άνεμος στα μαλλιά σου, δεν είναι ακατάστατα αλλά, αναμαλλιασμένα από τον άνεμο, λαμβάνοντας τη θέση που εκείνος τους δίνει και τραγουδάει ανέμελα και κλέβει μερικά χρόνια για να τις ρυτίδες.

Στη γωνία της πλατείας, περνώντας ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ακούω ένα τραγούδι που προερχότανε από ένα πλαστικό ποτήρι που περιστρεφόταν, πήγαινε, γύριζε στο έλεος του ανέμου. Το θαύμαζα για την διαθεσιμότητά του, σπρωγμένο εδώ και εκεί από τις αντικρουόμενες διαθέσεις των κτυπημάτων  του ανέμου.

Σταματάω για λίγο, για να δω, αν θα είχε κάτι να μου πει. «Πόσο υπέροχο!» Αν και κενό και συνθλιμμένο, βρώμικο από τον τελευταίο καφέ που πρόσφερε, πεταμένο κατάχαμα και παραμορφωμένο από τους τροχούς των αυτοκινήτων, χόρευε αναπηδώντας και κάνοντας φασαρία.

Τραγουδώντας με το δικό του τρόπο εκείνη τη στιγμή αποκάλυψε σε μένα και σε όλους τον ξέγνοιαστο τρόπο με τον οποίο ζεις, όταν, χωρίς εγωισμό, επιτρέπεις να σε πετούν οι άλλοι άνθρωποι για  να αρπαχτείς ψιλά από τη μέθη της χαράςκαι να μεταφερθείς οπουδήποτε από την ελευθερία των παιδιών του Θεού.

Το διηγήθηκα στο φίλο μου το Γιάννη που μυ πρότεινε να περιγράψω αυτό το επεισόδιο δίνοντάς του τον τίτλο: ύμνος στη Χαρά και τη διαθεσιμότητα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου