Όταν υπηρετώ βασιλεύω !!!

Όταν υπηρετώ βασιλεύω !!!

Το ψωμί είναι στην υπηρεσία τη ζωής του ανθρώπου και όταν το τρώει του δίνει ζωή. Όμως, το ψωμί που τρώγεται από τον άνθρωπο γίνεται άνθρωπος!

Το ξύλο τροφοδοτεί τη φλόγα αλλά, τροφοδοτώντας την, γίνεται και το ίδιο φωτιά!

Ο πόταμος εξυπηρετεί και τροφοδοτεί με το νερό του τη λίμνη. Εξυπηρετώντας την όμως, γίνεται και ο ίδιος λίμνη!

Ο άνθρωπος μεταμορφώνει σε σώμα του το ψωμί που τρώει. Η Ευχαριστία όμως μεταμορφώνει σε Σώμα Χριστού τον άνθρωπό που την «τρώει»!

Ο άνθρωπος καλείται να υπηρετήσει τον Ιησού στο πρόσωπο του πλησίον του αλλά, ενεργώντας έτσι γίνεται και ο ίδιος Χριστός!

Ο Ιησούς, το «ευχαριστιακό ψωμί», είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου που το «τρώει» . Η Ευχαριστία κάνει τον άνθρωπο που την τρώει «Σώμα Χριστού»!

Η Μαριάμ, τότε, είπε: «Είμαι η δούλη του Κυρίου· ας γίνει το θέλημά του σ’ εμένα όπως μου το είπες» και έζησε ως δούλη του Κυρίου, αλλά υπηρετώντας τον Θεό έγινε η βασίλισσα του ουρανού και της γης!!!

Υπομονή, πίστη εμπιστοσύνη και διάθεση για ακρόαση.

Ο καλός μου φίλος, ο Γιώργος, μου υποσχέθηκε ότι πολύ γρήγορα θα έχει μια καλή είδηση για μένα. Απλά μου ζήτησε να κάνω υπομονή, να είμαι πάντα διαθέσιμος να τον ακούσω γι’ αυτό να έχω το τηλέφωνο συνεχώς ελεύθερο και ανοιχτό.

Να απαντήσει αργούσε, δεν λάβαινα κανένα μήνυμα και η ανυπομονησία μου «κτυπούσε κόκκινο» και εγώ τον καλούσα κάθε τρεις και λίγο.

Όταν πια τον συνάντησα και με αγωνια τον ρώτησα: τι γίνεται ; τόσες φορές σε κάλεσα και δεν απάντησες, το τηλέφωνό σου ήταν πάντα απασχολημένο. Εκείνος αμέσως μου θύμισε, ξερά κοφτά ότι: «οι όροι ήταν διαφορετικοί, σου ζήτησα διαθεσιμότητα και εμπιστοσύνη, εγώ θα έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί σου. Ωστόσο, πρόσθεσε, όλο το απόγευμα, προσπάθησα να σου τηλεφωνήσω, αλλά ήταν πάντα κατειλημμένο !!! Παρακαλώ, συνέχισε, δεν πρέπει να αμφιβάλλεις για την δέσμευση μου μαζί σου.» Είχε δίκιο: ο λόγος για την ανυπομονησία μου ήταν απλά ότι αμφέβαλα ότι θα τα καταφέρει…

Συχνά έχουμε την εντύπωση ότι ο Θεός δεν ακούει όταν κάτι του ζητούμε, ακόμα φαίνεται να μας ξεχνά. Όμως ενδιαφέρεται περισσότερο απ’ ότι εμείς να μην χάσουμε την αξιοπρέπεια μας και την αυτοεκτίμηση μας, πρώτα μας αφήνει να προσπαθούμε από μόνοι και μετά έρχεται σε βοήθεια μας.

Αλλά είναι αλήθεια ότι ο Θεός δεν κάνει πάντα αυτά που του ζητάμε. Έχει για μας μεγαλύτερα σχέδια από τα δικά μας!!!

Θέλει να είμαστε σε κατάσταση να τον ακούσουμε. Υπομονή, διαθεσιμότητα, προσοχή, εμπιστοσύνη ώστε, όταν μιλήσει, να τον ακούσουμε!!!

Πηγή: Εφημερίδα «Ενοριακές Καμπάνες», Φ857/17-6-2016

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου