ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!

Από τη μια μεριά η «αμηχανία λόγω της αβεβαιότητας της εργασίας», από την άλλη, οι «φόβοι που δίδονται από το όλο και λιγότερο βιώσιμο κόστος για την ανατροφή των παιδιών» και τη «θλίψη» των γυναικών που αποθαρρύνονται στην εργασία να αποκτήσουν παιδιά ή δεν θέλουν να δείχνουν την εγκυμοσύνη τους, είναι σαν μια «κινούμενη άμμος που μπορεί να βυθίσει μια κοινωνία και να συμβάλλει στο να καταστήσει ακόμη πιο «κρύο και σκοτεινό» αυτό το δημογραφικό χειμώνα που είναι τόσο έντονος σε πολλές Χώρες.

«Συγχαρητήρια σε όσες και όσους πιστεύουν στην ανθρώπινη ζωή και στο μέλλον. Συχνά ακούγεστε σαν μια “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, ή ότι να αγωνίζεστε εναντίον ανεμόμυλων.

Προχωρήστε με θάρρος. Μη παραδίνεστε, διότι είναι όμορφο να ονειρεύεστε  το καλό και να οικοδομείτε το μέλλον.

Και χωρίς γεννήσεις δεν υπάρχει μέλλον»

(διασκευή: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου