Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

εορταστική συναυλία

Την Παρασκευή το βράδυ  το Κάστρο της Νάξου και μαζί του όλο το νησί έζησε μία αξέχαστη καλλιτεχνική βραδιά.
 

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

Με πρωτοβουλία του Νομικού ΝΟΠΠΑΠΠΑ του Δήμου Νάξου – Μικρών Κυκλάδων και χάρη στον αεικίνητο και πολυπράγμονα Πρόεδρό του, κ. Ιάκωβο Ναυπλιώτη, πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Καπέλλα της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο Κάστρο της Νάξου  η εκδήλωση «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ – εορταστική συναυλία».

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

Η Καπέλλα πλημμύρισε από φιλόμουσους, για να απολαύσουν τους καλλιτέχνες: Ζαφείρη Κουτελιέρη, βαρύτονο – Άντα Αθανασοπούλου υψίφωνο, Γιάννη Γιαννόπουλο πιάνο και Νίκο Καραβία κλασική 

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία
 

Την εκδήλωση προλόγισε  με τη γνωστή ρητορική του ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων ΝΟΠΠΑΠΠΑ, κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης και παρουσίασε τους  καλλιτέχνες

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιείχε γνωστά έργα  της Αναγεννησιακής μουσικής,  της μουσικής Μπαρόκ και της Κλασσικής και σύγχρονης μουσικής  ικανοποίησε απόλυτα το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο  που συνεχώς χειροκροτούσε τους νεαρούς καλλιτέχνες.

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

Το όλο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα παγκοσμίως γνωστά  κομμάτια: MinuitChretiensAdestefideles, Άγια νύκτα και με το AveMaria προς τιμήν της Παναγίας , προς την οποία  είναι αφιερωμένος ο Ναός, όπου και πραγματοποιήθηκε η καλλιτεχνική αυτή εκδήλωση

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

Στο τέλος της εκδήλωσης, ευχαριστίες προς όλους απεύθυνε εκ μέρους των καλλιτεχνών Νάξιος βαρύτονος καλλιτέχνης κ. Ζαφείρης Κουτελιέρης και την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου λέγοντας προς τους καλλιτέχνες και προς το ακροατήριο:

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία
 

Πέρσι στον ίδιο αυτό ιερό χώρο είχα την τιμή να γνωρίσω τον Ζαφείρη και είχα προβλέψει ότι σύντομα από «ζαφειρένιος» θα γίνει και «χρυσός». Σήμερα γνώρισα άλλους τρεις καλλιτέχνες: Την σεμνή και χαριτωμένη κυρία Άντα, η οποία προβλέπω ότι από «Αθανασοπούλου»  είναι προορισμένη  να γίνει και «αθάνατη» στον μουσικό κόσμο. Οι δύο μουσικοί  Γιάννης  Γιαννόπουλος και Νίκος Καραβίας είναι δύο ανερχόμενα αστέρια στον ουράνιο μουσικό στερέωμα  που σύντομα  θα μεσουρανήσουν!

 

Χαίρομαι που το έτος 2014 έχει οριστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως «έτος πολιτισμού» και από το Δήμο Νάξου ως  «έτος  του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα «Ιάκωβου Καμπανέλη».

 

Εύχομαι κατά το έτος 2014 να σημάνουν οι καμπάνες και να μας αφυπνίσουν  στη  διατήρηση και δημιουργία νέου  πολιτισμού και ιδιαίτερα του πολιτισμού της αγάπης, που έχει τις έχει τις ρίζες του στο Ευαγγέλιο του Χριστού.

 

Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους».


 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου