ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Τα φετινά Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια στη Μητρόπολή μας στη Νάξο τελέστηκαν με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα αλλά και με μεγάλη συρροή πιστών.

Οι Ιερές Ακολουθίες τελέστηκαν από τον Εφημέριο π. Γεώργιο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Μανώλη και με τη βοήθεια των μικρών λειτουργοϋπηρετών, που κάθε φορά δίνουν μια εντυπωσιακή παρουσία και στολίζουν το ιερό του Ναού, υπηρετώντας στις Ιεροτελεστίες Κυρίου με σεβασμό και τη χάρη που τους διακρίνει.

Στην ομορφιά των Ιεροτελεστιών συνέβαλε πολύ η παρουσία του νεαρού εφημερίου π. Γεωργίου, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή της ονομασίας του σε εφημέριο της Μητροπόλεώς μας, έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο για την ιστορική μας αυτή ενοριακή κοινότητα της Νάξου. Τον τελευταία καιρό τα μέλη της συνειδητοποιούν  τη μεγάλη απόφαση που έλαβε η Εκκλησιαστική Αρχή, η οποία, παρά τη μεγάλη έλλειψη ιερέων, διέθεσε  τον πιο νέο ιερέας της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας στην υπηρεσία της Μητροπολιτικής μας ενορίας στη Νάξο.

Η όμορφη αναπαράσταση της Φάτνης του Κυρίου με νέα δεδομένα και το ιδιαίτερο στόλισμά της, αλλά και τα επιλεγμένα λειτουργικά άσματα, που συνόδευε με το εκκλησιαστικό όργανο ο αγαπητός συνεργάτης μας κ. Μιχάλης Ρεμούνδος, ο στολισμός του ναού, τα όμορφα και κατανοητά κηρύγματα και η ενεργός συμμετοχή των ενοριτών συνέβαλαν στην εξαιρετική ομορφιά των Εορτών.

        Τόσο η Νάξος όσο και η Πάρος έχουν μπει σε μια καινούρια τροχιά πνευματικής ανάπτυξης. Αυτή πολύ σύντομα θα φέρει νέα θετικά αποτελέσματα  προς όφελος, όσων θα θελήσουν να επωφεληθούν από την παρουσία των νέων πνευματικών δυνάμεων που τέθηκαν στην υπηρεσία τους.

        Είναι πολύ θετικό ότι, το ενοριακό συμβούλιο ήδη έχει συνειδητοποιήσει,  ότι μια νέα σελίδα γύρισε στην ιστορία της ενορίας μας στη Νάξο και ευτυχείς θα είναι όλοι εκείνοι που θα θελήσουν να συμπαρασταθούν και να λάβουν ενεργά μέρος στη νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται επί καθημερινής βάσης.

        Είναι η ώρα να πλαισιώσουν όλες οι δυνάμεις της ενορίας το νέο εφημέριο που με όλη το νιότη του και τα πολλά χαρίσματά του, βοηθούμενος από την εμπειρία του επί 50 χρόνια υπηρέτη της Νάξου Παν/τατου π. Μανώλη Ρεμούνδου ανοίγουν ήδη νέες προοπτικές.

Παρατηρούνται με πολύ χαρά οι συνεχείς πρωτοβουλίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την Εκκλησιαστική αρχή, να αυξήσει την πνευματική, και όχι μόνο, προσφορά προς το νησί της Νάξου. Είναι επιθυμία όλων μας αυτός ο άμβωνας της αγάπης στο Κάστρο της Νάξου μαζί με τους τόσους άλλους άμβωνες αγάπης της Αδελφής μας Ορθοδόξου Εκκλησίας να συνεχίσουν να υπηρετούν τόσο τους ντόπιους κατοίκους του νησιού  όσο και τις χιλιάδες επισκέπτες του που κάθε χρόνο το κατακλύζουν.

[module-337]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου