Χριστιανοί που δεν προχωρούν μπροστά δεν είναι Χριστιανοί-Ποιους αποκάλεσε «μουμιοποιημένους» και «ειδωλολάτρες» Χριστιανούς

Χριστιανοί που δεν προχωρούν μπροστά δεν είναι Χριστιανοί-Ποιους αποκάλεσε «μουμιοποιημένους» και «ειδωλολάτρες» Χριστιανούς

Του Μανώλη Κείου 

Για «μουμιοποιημένους» Χριστιανούς που δεν προχωρούν μπροστά έκανε λόγο χθες σε ομιλία του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην κατοικία του στη Σάντα Μάρτα ο Πάπας Φραγκίσκος.
Το μήνυμα είναι κάτι παραπάνω από σαφές και απευθύνεται σε όσους αντιδρούν στα κάθε λογής ανοίγματα που επιχειρεί από την εκλογή του ο ποντίφικας.

Ο Πάπας μίλησε για ακίνητους ή «μουμιοποιημένους» Χριστιανούς, πεισματάρηδες Χριστιανούς, που όπως είπε σταματούν στα μισά κατά μήκος του ταξιδιού τους. Είπε ακόμη ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι των Χριστιανών που ακολουθούν τον Ιησού με ένα συγκεχυμένο τρόπο.

"Οι Χριστιανοί που παραμένουν ακίνητοι, που δεν πηγαίνουν προς τα εμπρός, είναι μη-Χριστιανοί Χριστιανοί. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι. Είναι ελαφρώς «ειδωλολάτρες» Χριστιανοί: που είναι εκεί, που μένουν ακίνητοι και δεν προχωρούν στην χριστιανική ζωή τους, οι οποίοι δεν ακούν τους Μακαρισμούς για να ανθίζουν στη ζωή τους, οι οποίοι δεν κάνουν έργα ελέους … είναι ακίνητοι . Με συγχωρείτε που το λέω αυτό, αλλά είναι σαν μια (ταριχευμένη) μούμια, μια πνευματική μούμια. Υπάρχουν Χριστιανοί που είναι πνευματικές μούμιες Δεν κάνουν κακό, αλλά δεν κάνουν και καλές πράξεις. "

Προχωρώντας σε μια περιγραφή για το τι είναι "πεισματάρης Χριστιανός", ο Πάπας είπε αυτά τα είδη των χριστιανών συνειδητοποιούν ότι παίρνουν τη λάθος κατεύθυνση, αλλά το χειρότερο εξακολουθούν να επιμένουν ότι είναι ο σωστός δρόμος και δεν ακούν τη φωνή του Κυρίου μας, που τους λέει να γυρίσουν πίσω και να λακολουθήσουν τη σωστή διαδρομή.
Μετά την εξέταση αυτών των διαφορετικών τύπων των Χριστιανών, ο ποντίφικας είπε ότι θα κάνουμε καλά να εξετάσουμε τη δική μας ζωή και να αναρωτηθούμε αν εμείς έχουμε χάσει το δρόμο μας.

Πηγή: desk vima orthodoxias
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου