Χολή Αρχιμανδρίτη για τους επικριτές της επίσκεψης του Πάπα και της Πανορθόδοξης: Τοποθετήσεις που θα τις ζήλευε και η «Χρυσή Αυγή»

Χολή Αρχιμανδρίτη για τους επικριτές της επίσκεψης του Πάπα και της Πανορθόδοξης: Τοποθετήσεις που θα τις ζήλευε και η «Χρυσή Αυγή»

Με ειρωνικό ύφος και χωρίς να απαντάει σε τίποτα επί της ουσίας ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης από το Αννόβερο της Γερμανίας εγκαλεί όσους έχουν εκφράσει σκεπτισκισμό τόσο για την Πανορθόδοξη όσο και για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο.

Με λαΪκές εκφράσεις τύπου θα "μείνουν μπουκάλα" επιτίθεται με μένος κατά όσων κατέθεσαν αντίθετες απόψεις υποστηρίζοντας μάλσιτα πως πρέπει να τους….ανέχονται οι υπόλοιποι…

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:

Από νησί σε νησί τους ζάλισε η θάλασσα!

Τα όσα αναγράφονται αυτό το διάστημα στις διάφορες ιστοσελίδες για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στη Λέσβο από την μια, και την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου από την άλλη, δημιουργούν από προβληματισμό έως θυμηδία. Απίθανες προσεγγίσεις, φανταστικά σενάρια, αυθαίρετες ερμηνείες, σχόλια επιπέδου δαπέδου, χολή, μίσος, κακία, υπερβολή, ανοησία και παράκρουση χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος από τις διάφορες δημοσιεύσεις.

Κάποιες δε ορθόδοξες τοποθετήσεις, ειδικά για τους πρόσφυγες, θα τις ζήλευε και η "Χρυσή Αυγή".

Κατά τα άλλα το "πρωτοπόρο" Γραφείο επί των αιρέσεων και παραθρησκειών, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ανακάλυψε ήδη τις "σκοτεινές παραμέτρους της εκ νέου επισκέψεως του Πάπα στην Ελλάδα" και συνάμα με άλλους μάγους και φυλάρχους διά "προφητειών" ερμηνεύουν τις προφητείες της Αποκαλύψεως και προειδοποιούν "για σεισμούς, καταποντισμούς, πυρές και μάχαιρες" που θα έρθουν μαζί με τον Πάπα στην Ελλάδα. Έκαναν και ημερίδα για την Μεγάλη Σύνοδο στην οποία συμμετείχε και η "Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών", πρόκειται φαίνεται για νέα εκκλησιαστική τάξη, κάτι σαν εξέδρα η οποία δημιουργήθηκε προφανώς εξ επηρείας εκ του γεγονότος ότι η ημερίδα έγινε σε στάδιο.

Άλλοι πάλι το 'ριξαν στην προσευχή για να ακυρωθεί και η επίσκεψη στη Λέσβο και η Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξος Σύνοδος. Κάποιοι άλλοι μη έχοντας κάτι άλλο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να βγάλουν την "χολή" τους διακήρυτταν ότι αποτελεί προσβολή προς την Εκκλησία και το λαό της Ελλάδος το γεγονός ότι επελέγη η Κρήτη για την σύγκληση της Πανορθοδόξου και όχι η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους η Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι ομοϊδεάτες τους κατηγορούσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για "εισπήδηση" επειδή αποφασίστηκε η σύγκληση της Συνόδου σε κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και όλα αυτά βέβαια στοχεύουν στην επιβολή του "Οικουμενισμού" και της "Πανθρησκείας".

Αυτά και άλλα πολλά ευτράπελα είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε γιατί κάποιοι κληρικοί και λαϊκοί την είδαν ξαφνικά σωτήρες και ομολογητές και διδάσκαλοι και αυθεντίες, αλλά και μεγάλοι κανονολόγοι.Το γεγονός ότι και πάλι, όπως πάντα, θα "μείνουν μπουκάλα" κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν τους ενδιαφέρει όπως τίποτα δεν τους ενδιέφερε μέχρι τώρα. Μόνο τζερτζελές να γίνεται!
Πηγή:  desk vima orthodoxias

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου