ΧΗΡΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΙΕΡΕΑΣ

Στην Αργεντινή, ο Luis Avagliano ήταν παντρεμένος με τη Flora για 38 χρόνια, μετά όμως από το θάνατό της, πριν 7 χρόνια, αισθάνθηκε το κάλεσμα του Θεού να γίνει Ιερέας. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στις 19 Μαρτίου 2021, πανήγυρη του Αγίου Ιωσήφ.
Η τελετή της χειροτονίας πραγματοποιήθηκε στην Ενορία της Παναγίας της παντοτινής Βοήθειας, της Επισκοπής Quilmes στην Αργεντινή, όπου ο Avagliano υπηρετούσε ως μόνιμος Διάκονος.
Ο νεοχειροτονημένος Ιερέας δήλωσε πως «η χειροτονία ήταν μια βαθιά και συγκινητική τελετή από την αρχή μέχρι το τέλος».
Το παρόν, φυσικά, στην τελετή έδωσαν και τα δύο παιδιά του τα οποία από τη στιγμή που ο πατέρας τους εξέφρασε την επιθυμία να χειροτονηθεί Ιερέας υποστήριξαν την επιλογή του.
Ένα από τα δύο παιδιά του «αφαίρεσε το διακονικό ενώ και τα δύο μαζί έθεσαν επάνω μου το επιτραχήλιο» είπε ο πανευτυχής Κληρικός.
Ο 68χρονος νέος Πρεσβύτερος δήλωσε πως ανέκαθεν ήταν κοντά στο Θεό, αφού μεγάλωσε σε μια οικογένεια καλών Χριστιανών με μεγάλη πίστη.
Σε ηλικία 15 ετών έχασε τον πατέρα του και τρεις μήνες αργότερα πεθαίνει και η μεγαλύτερη αδελφή του. Όταν τα τρομερά αυτά συμβάντα τον στιγμάτισαν, ήταν η πίστη που τον βοήθησε να ξεπεράσει τον πόνο της απώλειας.
«Δεν με εγκατέλειψε ποτέ ο Θεός, μου έδωσε δύναμη ώστε να στηρίξω και να βοηθήσω την μητέρα μου. Δεν πάψαμε ποτέ να εμπιστευόμαστε στο Θεό. Αυτή τη σχέση μαζί Του την αισθάνεσαι, δεν μπορείς να την εξηγήσεις», σημειώνει.

Ο Avagliano παντρεύτηκε τη σύζυγό του στα 23 του χρόνια. Εργάστηκε για 48 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε το 2020. Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρέτησε ως μόνιμος Διάκονος στην Επισκοπή του.
Η σύζυγός του πέθανε στις 13 Ιουλίου 2014. Ο Avagliano λέει πως αισθάνεται την παρουσία και την εγγύτητά της: «είναι επάνω μαζί με το Θεό, αλλά πάντοτε θα είναι παρούσα στη ζωή μου. Όπως με συνόδεψε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, έτσι θα συνεχίζει να το κάνει από τον Παράδεισο».

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου