Χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο (πρώην) τελετάρχης του Βατικανού

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο (ΠΡΩΗΝ) ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

 

 

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος χειροτόνησε επίσκοπο τον μέχρι πρόσφατα υπεύθυνο των Ποντιφικών Τελετών (τελετάρχη) και εκλεγμένο επίσκοπο της πόλης Τορτόνα σεβασμιότατο Γκουίντο Μαρίνι. Μαζί χειροτονήθηκε και ο Ανδρέας Φεράντα Μορέιρα, γραμματέας της Συνόδου για τον Κλήρο.

 

Ο Ποντίφικας προέτρεψε του δύο νέους επισκόπους να είναι κοντά στο Θεό, στους αδελφούς επισκόπους, στους ιερείς και φυσικά στο Λαό του Θεού. Τα δύο κυριότερα πράγματα για έναν επίσκοπο θα πρέπει να είναι η προσευχή και το κήρυγμα. Όχι παπαγαλία αλλά προσευχή με την καρδιά. «Μην βρίσκετε δικαιολογίες ότι δεν έχετε χρόνο να προσευχηθείτε. Απορρίψτε άλλα πράγματα καλύτερα, γιατί η προσευχή για τον επίσκοπο αποτελεί πρώτιστο καθήκον» σημείωσε ο Φραγκίσκος. Επίσης είπε ότι είναι σημαντική η επαφή και η μέριμνα για τους πρεσβυτέρους: «εάν μάθετε πως κάποιος από τους πρεσβυτέρους σας κάλεσε, καλέστε τον πίσω την ίδια ή την επόμενη μέρα. Με αυτό εκείνος θα ξέρει ότι έχει έναν πατέρα».

Ο σεβασμιότατος Μαρίνι είναι 56 ετών και για δεκατέσσερα χρόνια ήταν υπεύθυνος των Ποντιφικών Τελετών. Στις 29 Αυγούστου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος τον ονόμασε επίσκοπο στην Τορτόνα, κοντά στη γενέτειρα πόλη του.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου