Χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο (πρώην) τελετάρχης του Βατικανού

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο (ΠΡΩΗΝ) ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

 

 

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος χειροτόνησε επίσκοπο τον μέχρι πρόσφατα υπεύθυνο των Ποντιφικών Τελετών (τελετάρχη) και εκλεγμένο επίσκοπο της πόλης Τορτόνα σεβασμιότατο Γκουίντο Μαρίνι. Μαζί χειροτονήθηκε και ο Ανδρέας Φεράντα Μορέιρα, γραμματέας της Συνόδου για τον Κλήρο.

 

Ο Ποντίφικας προέτρεψε του δύο νέους επισκόπους να είναι κοντά στο Θεό, στους αδελφούς επισκόπους, στους ιερείς και φυσικά στο Λαό του Θεού. Τα δύο κυριότερα πράγματα για έναν επίσκοπο θα πρέπει να είναι η προσευχή και το κήρυγμα. Όχι παπαγαλία αλλά προσευχή με την καρδιά. «Μην βρίσκετε δικαιολογίες ότι δεν έχετε χρόνο να προσευχηθείτε. Απορρίψτε άλλα πράγματα καλύτερα, γιατί η προσευχή για τον επίσκοπο αποτελεί πρώτιστο καθήκον» σημείωσε ο Φραγκίσκος. Επίσης είπε ότι είναι σημαντική η επαφή και η μέριμνα για τους πρεσβυτέρους: «εάν μάθετε πως κάποιος από τους πρεσβυτέρους σας κάλεσε, καλέστε τον πίσω την ίδια ή την επόμενη μέρα. Με αυτό εκείνος θα ξέρει ότι έχει έναν πατέρα».

Ο σεβασμιότατος Μαρίνι είναι 56 ετών και για δεκατέσσερα χρόνια ήταν υπεύθυνος των Ποντιφικών Τελετών. Στις 29 Αυγούστου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος τον ονόμασε επίσκοπο στην Τορτόνα, κοντά στη γενέτειρα πόλη του.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου