ΦΡΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ

Ευχαριστώ Τάκη! Όταν τον Ιανουάριο, κλάδεψες τις τρεις δαμασκηνιές του περιβολιού στη διασταύρωση των τριών δρόμων, μπορούσαμε να περάσουμε χωρίς να χρειάζεται να σκύψουμε. Τα κλαδιά που αφαιρέθηκαν με το κλαδευτήρι σου επεκτάθηκαν στην κορυφή και τις πλευρές.

Αλλά από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, εμπλουτίστηκαν με λουλούδια και φύλλα και τώρα αυτά τα κλαδιά αγγίζουν και πάλι το έδαφος.

Έχουν επιμηκυνθεί και εμφανώς χαμηλώσει. Και πάλι παρεμποδίζουν τη διέλευση. Δεν γίνεται να μη το παρατηρήσεις, ούτε είναι εύκολο να αποφύγεις το να χτυπήσεις τη μύτη σου επάνω τους.

Αντρέα… δενβλέπεις; Τα κλαδιά έχουν χαμηλώσει επειδή είναι φορτωμένα με δαμάσκηνα. Ξέρεις γιατί υπάρχει μια τέτοια πληθώρα; Επειδή ο Τάκης τα κλάδεψε πολύ. Κι εσύ, άφησε να σε κλαδέψει ο Θεός και θα δεις.

Τα κλαδιά έγειραν προς τα κάτω, όχι μόνο λόγω του βάρους των δαμάσκηνων, αλλά τον πραγματικό λόγο για τον οποίο φτάνουν στο ύψος του στόματός σου, σου το λέει το ίδιο το δέντρο: «Δεν σου επιτρέπω να περάσεις χωρίς να δεις το δώρο που έχω να σου προσφέρω. Άνοιξε τα μάτια! Άνοιξε το στόμα, θέλω να το γεμίσω».

Επίτρεψέ μου να σκεφτώ τον καρπό  όλων των καρπών: Τον Ιησού. «Που έχει ωριμάσει από τον κλάδο της Μαρίας. Από τον ουρανό, έσκυψε τόσο «χαμηλά» έως εμένα και εσένα. Είναι «πεινασμένος από την πείνα σου: «Αυτός που τρώει από εμένα θα ζήσει για μένα».

Έφτασε στο ύψος της εξαθλίωσης σου, για να σε εμπλουτίσει, για να τον συναντήσεις και να τον αγαπήσεις σε κάθε πλησίον σου, για να τον απολαύσεις στην άφεση αμαρτιών, για να γίνει η τροφή σου στην Κοινωνία και στην κάθε λέξη του ευαγγελίου που ζεις. Κι’ εσύ, μεταμορφωμένος σ’ Αυτόν, θα γίνεις ο καρπός που τρέφει τους πεινασμένους του Θεού.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου