Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, πρωτοκορυφαίων Αποστόλων. Αποβραδίς τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός και προσκύνηση του Αγιοτάτου Μυστηρίου.
Προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης, ενώ συμπροσευχήθηκαν μαζί του οι Σεβαστοί πατέρες της μοναχικής κοινότητας του Ενσαρκωμένου Λόγου, π.π. Ιωσήφ και Ιγνάτιος και ο Διάκονος Μάριος.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος μίλησε για την ζωή των δύο αυτών σημαντικών Αποστόλων του Χριστού και για το έργο τους.
Στο τέλος του εσπερινού δόθηκε η Ευλογία στους ενορίτες, στους ευλαβείς των Αγίων και στους φιλέορτους παρευρισκόμενους.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού ευχήθηκε στους φέροντες τα ονόματα των Αποστόλων αλλά και ευχαρίστησε την επιτροπή του Ναού τόσο τους αποχωρούντες όσο και τους νέο αναλαμβανόμενους.
Τέλος, και ο Σεβασμιότατος με την σειρά του ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους και στους απανταχού Ξυναριανούς και ιδιαίτερα σε όσους και όσες έχουν την τιμή να φέρουν τα ονόματα των Αγίων.
Την επομένη, 29 Ιουνίου 2022, ημέρα της εορτής των Αγίων το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το εφημέριο της Ενορίας π. Ιωσήφ Ρόσσι, μαζί του συλλειτούργησε ο π. Ιγνάτιος, μοναχός της κοινότητας του Ενσαρκωμένου Λόγου, ο π. Μάρκος Βιδάλης, ιερείς του ιεροσπουδαστηρίου του Ενσαρκωμένου Λόγου ενώ στο ιερό ιερουργούσε και ο Διάκονος π. Μάριος Φώσκολος.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γεώργιος Φιλιππούσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τήνου, οι ιεροσπουδαστές και οι αδελφές του Ενσαρκωμένου Λόγου και πλήθος κόσμου.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Εφημέριος αναφερόμενος στη ζωή και στο έργο των Αγίων Αποστόλων αλλά και πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας Χριστιανός αν θέλει χαρακτηρίζεται από ευλάβεια στους Αγίους. Επίσης ευχήθηκε στους εορταζόμενους. Ευχαρίστησε τα απερχόμενα και τα ερχόμενα μέλη της επιτροπής του Ναού, όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η πανήγυρη αλλά και όλους τους ευλαβείς και φιλέορτους που βρέθηκαν στην γιορτή της ενορίας.
Τους ύμνους συνόδευε και τις δύο ημέρες με το αρμόνιο ο κ. Αντώνιος Χαρικιόπουλος. Μετά το πέρας της πανήγυρης, παρατέθηκε γεύμα στους παρευρισκόμενους.
Δ. Μάριος Φ.
Φώτο : Ρόζα Μαρία Λεβαντίνου – Αδ. Κόρντις.