ΤΣΑΝΤ, Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…

Στις 19-4-2021 ο 68χρονος Πρόεδρος της χώρας Idris Delby σκοτώθηκε σε μάχη με αντιπάλους του καθεστώτος του, στα βόρεια της χώρας.

Ο ίδιος στηριζόταν απ΄ τη Γαλλία, οι αντίπαλοί του στηρίζονται απ΄ την Τουρκία και τις Αραβικές χώρες. Ο στρατός ανέλαβε τη διακυβέρνηση για 18 μήνες, με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Αυτά μάθαμε πριν λίγες μέρες από τα ΜΜΕ, για τη γαλλόφωνη αυτή χώρα των 15 εκατομμυρίων κατοίκων. Σπάνια έρχονται πληροφορίες από το Τσαντ. Ίσως θυμόμαστε δημοσιεύματα και κινηματογραφικές ταινίες που έκαναν αναφορά σε πολύτιμες “πρώτες ύλες” του υπεδάφους του…

Για τη χώρα που βρίσκονται χρόνια, ως Ιεραπόστολοι, μίλησαν στο Πρακτορείο SIR οι Ιταλοί Ιερείς Silvano Perissinotto και Acchile Bacci. Ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που φθάνουν στο νότο της χώρας, όπου εκείνοι υπηρετούν είναι λιγοστές. Καταλαβαίνουν τα ξένα συμφέροντα που παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της χώρας, όμως είναι αφοπλιστικοί στην ανάλυσή τους, για μια χώρα που ο εμφύλιος και ο covid δεν έχουν αντιπάλους!

Τα σχολεία δε λειτουργούν, δομές υγείας και φάρμακα δεν υπάρχουν, να μη μιλήσουμε για μεταφορές!
Γενικά δε λειτουργεί τίποτα. Στο τέλος την πληρώνει ο απλός λαός”.

Φοβούνται ότι ο θάνατος του Προέδρου θα έχει άμεσες συνέπειες στο εσωτερικό και στις σχέσεις των φυλών της χώρας. “Σίγουρα θα υπάρξουν συγκρούσεις για το ποιοί θα επικρατήσουν εντός της μεγάλης φυλής των “Debi”, μεταξύ των Itni και των Hugar, στα βορειοανατολικά της χώρας.
Αν αυτό φέρει αντίδραση της φυλής των “Goran” που ζουν στα βορειοδυτικά ή των Βεδουίνων θα το μάθουμε σύντομα”.

Πληροφόρηση και φωτογραφίες ιερέων από Πρακτορείο SIR

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου