ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ

Η Τρίτη ημέρα εργασιών της Συνάντησης της Ιεραρχίας με τον εφημεριακό Κλήρο και τους ιερομονάχους εφημερίους άρχισε με την  τέλεση της Θείας Λειτουργίας  στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Τήνου.

Το τελευταίο πρωινό της Συνάντησης αφιερώθηκε στην ενημέρωση για τις νέες διατάξεις της νομικής διαδικασίας για την ακύρωση του Μυστηρίου του Γάμου, όπως αυτές έχουν οριστεί με απόφαση του Αγίου Πατέρα και έχουν επεξεργαστεί από ειδική επιτροπή στη Ρώμη. Η ενημέρωση έγινε από τον Σεβασμιότατο κ. Δημήτριο, πρώην έξαρχο Ελληνορρύθμων Ελλάδος, ο οποίος με την ιδιότητα  του καθηγητή του Κανονικού Δικαίου με σαφήνεια παρουσίασε τη νέα διαδικασία και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παρόντων.

Οι εργασίες της τρίτης αυτής Συνάντησης Ιεραρχίας – εφημεριακού Κλήρου και ιερομονάχων εφημερίων ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι  της Πέμπτης 26 Μαΐου β2016.

Η πρώτη εκτίμηση για τις εργασίες της Συνάντησης  ήταν θετικότατη και ακούστηκαν κολακευτικά λόγια τόσο για τους διοργανωτές όσο για την όλη διαδικασία.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου.

Η Ιεραρχία: συνεργάστηκε με τον Αποστολικό Νούντσιο, ο οποίος και την ενημέρωσε πάνω σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

έκανε μία πρώτη εκτίμηση των εργασιών της Συνάντησης της Ιεραρχίας εφημερίων, κρίνοντάς την  επιτυχή και ελπιδοφόρα για το παρόν και το άμεσο μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Αποφάσισε να πραγματοποιήσει στην Αθήνα την  τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο της από τις 8-11 προσεχούς Νοεμβρίου και να ασχοληθεί με συγκεκριμένες  προτάσεις για την ποιμαντική της οικογένειας που θα είναι και ο καρπός της τρίτης αυτής Συνάντησης Ιεραρχίας – εφημεριακού Κλήρου και ιερομονάχων εφημερίων.

Στις εργασίες της φθινοπωρινής Συνόδου θα κληθεί να παραστεί και να συνεργαστεί με την Ιεραρχία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ανανεωμένου Συνδέσμου Καθολικού Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΣΚΕΚΕ).

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΡΙΩΝ  Οικισμός Ενορία 4-5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

5η Κυριακή του Έτους

  5η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Α΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 95 [94], 6-7) Ελάτε, να προσκυνήσουμε τον Θεό, και να προσπέσουμε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 4 Φεβρουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου