Τρεις διαφορετικές συναντήσεις για τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Ποντίφικας συναντά καθημερινά δεκάδες ανθρώπους, από κυβερνήτες κρατών και Καρδιναλίους, ως απλούς Ιερείς και πιστούς.
Κάποιες συναντήσεις του μάς γνωρίζουν ενδιαφέρουσες ιστορίες που αξίζει να καταγράψουμε:

1. “Τίποτα δε είναι αδύνατο, αρκεί να έχεις πίστη και αποφασιστικότητα”.
Αυτό είναι το μότο του Πρέσβη Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ για θέματα περιβάλλοντος Michel Haddad. Δεν πρόκειται για διεθνούς φήμης επιστήμονα αλλά για ένα ανάπηρο νέο από το Λίβανο, που συνάντησε ο Πάπας την 2-6-21.
Ο Michel ανάπηρος κατά 75% από την ηλικία των 6 ετών, “δεν το έβαλε κάτω”. Χρησιμοποιώντας ειδικό καρότσι, που σταθεροποιεί τα μέλη του σώματός του σε αυτό, έχει κατέβει χαράδρες, διάσχισε ερήμους, έχει ανέβει βουνά και συμμετάσχει σε 2 μαραθωνίους, στο Κάιρο και στο Λίβανο! Προετοιμάζεται για να βαδίσει… 100 χλμ στην Αρκτική! Ακολουθούμενος από επιστημονική ομάδα, που καταγράφει θέματα περιβάλλοντος αλλά, επίσης, παρακολουθεί και βελτιώνει είδη πρώτης ανάγκης για ανθρώπους με αναπηρία…
Ο Πάπας του ευχήθηκε καλή επιτυχία και του ζήτησε να προσευχηθεί γι` αυτόν μόλις φθάσει στην Αρκτική !

2. “Τους έχει συγχωρέσει”
Αυτή ήταν η απάντηση της Tania, μητέρας της μικρής Noemi, από τη Νάπολη, που συνάντησαν, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο της πόλης, Σεβασμιότατο Battaglia, τον Πάπα Φραγκίσκο την 7-6-21, στην παπική κατοικία στην Αγία Μάρθα, όταν ρωτήθηκε για ότι συνέβη στη μικρή. δύο χρόνια πριν.
Η Noemi είχε δεχθεί σφαίρα, από πυροβολισμό μέλους της μαφιόζικης Camorra σε κεντρικό σημείο της Νάπολι. Χαροπάλεψε για δύο χρόνια, αλλά επέζησε. Η βαθιά Χριστιανική οικογένειά της ζήτησε να δει τον αγαπημένο της μικρής, Πάπα Φραγκίσκο! Λόγω της πανδημίας αυτό άργησε αλλά τελικά έγινε πραγματικότητα. Η συνάντηση είχε ανταλλαγή δώρων (ομοίωμα του Πάπα από τη μικρή, που τη ρώτησε, αστειευόμενος “ποιος είναι αυτός” και Ροδαρίου, από το Φραγκίσκο), κοινή προσευχή και ενθάρρυνσή του Ποντίφικα προς τη μητέρα και τον Ιεράρχη “ακόμα και όταν η μαφία καταστρέφει τις ελπίδες και το δίκαιο συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά, ο Θεός μάς ακολουθεί”.

3. “Ευχαριστούμε για την παρηγοριά και την ευλογία Του. Ζητάμε αλήθεια και δικαιοσύνη για την Nadia
Με αυτά τα λόγια η Vania de Munari, αδελφή της δολοφονημένης στο Περού Nadia, αναφέρθηκε, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βατικανού, στη συνάντηση της ίδιας και του συζύγου της με τον Πάπα Φραγκίσκο, την 8-6-21.
Η Ιταλίδα Nadia, Βικεντιανή εθελόντρια και λαϊκή Ιεραπόστολος, διεύθυνε παιδικούς σταθμούς και δημοτικό Καθολικής οργάνωσης σε φτωχική περιοχή του Περού. Βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της, τον περασμένο Απρίλιο. Δεν έχει υπάρξει πρόοδος στην εξιχνίαση του θανάτου της. Η Vania ζήτησε από τον Πάπα βοήθεια, για να σπάσει η “ομερτά” στην ανεξιχνίαστη δολοφονία της αδελφής της.
Μας κοίταξε στα μάτια [εμένα και το σύζυγό μου] και μετά μάς παρηγόρησε όπως ένα καλός πατέρας. Μας ζήτησε να έχουμε ηρεμία αλλά, ακόμα και αν έχουμε αρνητικά συναισθήματα και θυμό, να μη θεωρήσουμε ότι κάνουμε λάθος. Ακόμα και αυτά είναι ένα είδος προσευχής…”
Η οικογένεια είχε 3 κόρες (η τρίτη είναι η Sonia). Οι υπέργηροι τραγικοί γονείς δεν μπόρεσαν να πάνε στη Ρώμη

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου