Το χωριό Κουμάρος γιόρτασε τον Σωτήρα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Ενοριακό Ναό του Κουμάρου Τήνου.

Την παραμονή 5 Αυγούστου 2021 τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο Πρίντεζη, Αρχιεπίσκοπο πρώην Νάξου Τήνου, και συμπροσευχήθηκε ο Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Αγάπης – Βωλάξ – Κουμάρου π. Νικόλαος Ψάλτης, ενώ την ημέρα της πανήγυρης 6 Αυγούστου 2021, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου Τήνου Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ Πρίντεζη.

Μαζί με το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησε ο Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας π. Νικόλαος Ψάλτης ενώ στο Ιερό ιερουργούσε ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος π. Νικόλαος Ψάλτης, καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο στην Ενορία, μίλησε με θερμά λόγια και του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά, πως όταν πριν περίπου 61 χρόνια ξεκινούσε την ιερατική του ζωή ήταν και πάλι εφημέριος του Κουμάρου. Από τον Κουμάρο ξεκίνησε και επέστρεψε πάλι στον Κουμάρο.

Ο Σεβασμιότατος μετά από την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής κήρυξε (βλ. κήρυγμα Αρχιεπισκόπου) το Θείο Λόγο τονίζοντας τη σημασία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου για εμάς τους Χριστιανούς και εξήγησε τα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν!

Λαϊκά μέλη της Ενορίας πάντα με θέρμη, ενθουσιασμό και περισσή αγάπη ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα. Τους ύμνους συνόδευε με το αρμόνιο ο κ. Χρήστος Φιοράντης.

Η πανήγυρη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πολλών πιστών, όλων των μελών της μικρής αυτής ενοριακής κοινότητας αλλά και ευλαβών και φιλέορτων, ιδιαίτερα απόδημων Αθηναίων, οι οποίοι κάνοντας τις διακοπές τους στο νησί συμμετέχουν στις Ιεροτελεστίες των Ενοριών τους.

Μετά το πέρας των ιεροτελεστιών υπήρχε πλούσιο κέρασμα για τους παρευρισκομένους στα σπίτια και στις αυλές των κατοίκων του χωριού, όπου με αγάπη, φίλεψαν όλους όσους ήταν παρόντες στην γιορτή.

ΔΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου