ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΛΑΖΑΡΙΣΤΗ π. ΙΩΑΝΝΗ ΛΟΥΒΑΡΗ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΛΑΖΑΡΙΣΤΗ π. ΙΩΑΝΝΗ ΛΟΥΒΑΡΗ
 

 

Τις ευχές  μας στείλαμε στον εορτάζοντα το χρυσό Ιωβηλαίο της Ιεροσύνης  του, π. Ιωάννη Λούβαρη 

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Αρ.Πρωτ.195/2016

                                                                Τήνος 23/06/2016

Προς
Τον Σεβαστό και αγαπητό π. Ιωάννη Λούβαρη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σεβαστέ και αγαπητέ π. Ιωάννη

Ενώνω την προσευχή της τοπικής μας Εκκλησία με εκείνη  του Μοναχικού Τάγματος και του Αποστολικού  Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης και ευχαριστούμε τον Κύριο για την όμορφη ιερατική και μοναχική μαρτυρία που έδωσες δίνεις για πενήντα χρόνια και τα κατέστησες ένα αληθινά χρυσό ιωβηλαίο της ιερατικής αγάπης σου, όχι μόνο για την Εκκλησία του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, αλλά και για όλη την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα.

Ο ζήλος σου για τις ψυχές και η αγάπη σου για την Εκκλησία συμπληρωμένα με το ιδιαίτερο χάρισμα της φροντίδας σου για  την διασπορά της Εκκλησίας, είναι σε όλους μας γνωστός και δοξάζουμε γι’ αυτό το Θεό και ευχαριστούμε εσένα.

Η απλότητά και η  ευαγγελική μαρτυρία σου, με την άοκνη παρουσία σου στις μεγάλες εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας στην Ελλάδα, προσφέρουν παράδειγμα μίμησης και  σ’ ευχαριστούμε.

Το πνεύμα σου το οικουμενικό είναι επίσης ένα άλλο χάρισμα σου, που καθημερινά βιώνεις και μαρτυρείς με την αγάπη σου για όλους  τους μαθητές του Χριστού. Γνωρίζουμε τον ένθερμο πόθο σου για την ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού και σε συγχαίρουμε.

Είθε ο Κύριος, με τις ικεσίες του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, να σε διατηρεί πολύχρονο, ακμαίο και δυνατό στο σώμα και στην ψυχή, για να συνεχίσεις να μας δίνεις αυτή την πολύμορφη μοναχική και ιερατική μαρτυρία σου.

Σε ασπάζομαι εν Χριστώ, σε συγχαίρω και σ’ ευχαριστώ
 

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου