Το χριστιανικό ύφασμα

Το χριστιανικό ύφασμα

Χρειαζόμουν ένα καινούριο ράσο. Από δεκαπέντε χρόνια δεν το ανανέωνα. Αλλά για να σας είμαι ειλικρινής,  έπρεπε  και να γιορτάσω τα εξήντα χρόνια της μοναχικής  μου ζωής.

Έσπευσα  να βρω ένα ύφασμα: το πιο κατάλληλο  για το ντύσιμο ενός μοναχού  ξεκάλτσωτου Καρμηλητανού, το χρήμα καφέ σκούρο,  περίπου έξη μέτρα.

Στο τηλέφωνο ο αδελφός Μαυρίκιος, ο υπεύθυνος. Μου απαντά: δεν έχουμε πια ύφασμα, τα τελευταία μέτρα  έντυσαν τον τελευταίο δόκιμό μα.  Εμείς οι Καρμηλητανοί  μάταια προσπαθούμε να το  βρούμε σε διάφορους εμπόρους υφασμάτων.

Ιδιοφυής σκέψη:  Δοκίμασε μήπως βρεις στους Φραγκισκανούς, στο μοναστήρι τους  θα έχουν  κανένα ρολό. Έτσιέκανακαι  βρήκαν άφθονο ύφασμα.

Ενώ ο αδελφός Νείλος , ο ράφτης των Φραγκισκανών, έκοβε τα μέτρα για μένα, του λέω:  τι ωραίο  και  όμορφο που είναι: το ύφασμα των Φραγκισκανών να μπορεί να ντύνει  και τους Καρμηλητανούς. 

Αμέσως – απαντά ο Νείλος- το ύφασμα είναι μοναδικό – το ίδιο χρώμα,  αλλά   το χάρισμα  του μοναχικού τάγματος είναι διαφορετικό από το ύφασμα.  Από τον τρόπο που είναι ραμμένο το ράσο, εσύ μπορείς να γνωρίσεις, αν αυτός που το φορά είναι ένας Καρμηλητανός , ένας Φραγκισκανός  ή ένας Καπουκίνος.

Το ίδιο  ύφασμα ντύνει  πρόσωπα που ανήκουν σε διαφορετικά μοναχικά τάγματα.  Σκέψου, αδελφέ Νείλε, πόσο ωραίο είναι  να γνωρίζεις  ότι το νερό  ενώ είναι μοναδικό, κάνει να ανθίζουν  διαφορετικά είδη λουλουδιών.

Μόνο η Αγάπη ξέρει να  δροσίζει  τη χριστιανική ζωή, την ανανεώνει και  την στολίζει  με την διαφορετικότητα των χαρισμάτων. Εναρμονίζει μεταξύ τους όλα τα δώρα του Αγίου Πνεύματος  για να κάνει πιο ωραίο και πιο ελκυστικό το πρόσωπο της Εκκλησίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου