ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΟ

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΟ

 

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό, του Αγίου Νικολάου της Καθολικής Επισκοπής στη Χίο, 
οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου  του Νησιού συνοδευόμενοι  από  τέσσερεις Θεολόγους καθηγητές με επί κεφαλής την Θεολόγο Μαριόγκα Μελαχροινούδη
Η επίσκεψη αυτή έγινε μετά από τη διδασκαλία του μαθήματος: « Η Καθολική Εκκλησία»

 

Ο Εφημέριος π. Πέτρος Σοκολόφσκυ υποδέχτηκε τους  επισκέπτες με την απλότητα και την ευγένεια που τον διακρίνουν και παρουσίασε με λίγα και απλά λόγια την ιστορία του Ναού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τελείται το Μυστήριο της Ευχαριστίας στην Καθολική Εκκλησία.

 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όσα άκουσαν και ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από μέρους των και απέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους  για διεύρυνση των γνώσεών τους.

Στο τέλος της επισκέψεως, ο εφημέριος π. Πέτρος Σοκολόφσκυ, προσέφερε σε κάθε μαθήτρια και μαθητή αλλά και στους Καθηγητές ένα Βιβλίο με τίτλο : «Ο Απόστολος Παύλος στην Ελλάδα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που Σχολείο της Χίου κάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στον Καθεδρικό μας Ναό.

Θέλουμε να συγχαρούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές που επέδειξαν την πρέπουσα σοβαρότητα  και σεβασμό  για το Ναό. Η όμορφη συμπεριφορά τους δεν τίμησε μόνο τις καθηγήτριες και καθηγητές που τους συνόδεψαν, αλλά και όλο το 4ο Γυμνάσιο Χίου.

 

ΚΑΝ


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου