Το ταξίδι του Πάπα στην Ελλάδα “θα δώσει μεγάλη ώθηση στον οικουμενισμό”

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ»

 

 

Ο οικουμενικός διάλογος και το μεταναστευτικό θα βρεθούν στο επίκεντρο του Αποστολικού ταξιδιού του Ποντίφικα στην Ελλάδα που θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθηναγόρα Φασιόλο «ο Πάπας θα συναντήσει στην Ελλάδα μια Ορθόδοξη Εκκλησία που δοκιμάστηκε από την περίοδο της σκλαβιάς που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Οθωμανική Αυτοκρατορίας: ένα αληθινό μαρτύριο. […] Να θυμόμαστε – προσθέτει – ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει συμβάλει στην ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους όχι μόνο για τη διατήρηση της παράδοσης, της γλώσσας, του πολιτισμού αλλά και για την αποκατάσταση του χριστιανικού λαού στην ελευθερία και την ειρηνική συνύπαρξη».

Ο ασπασμός που θα ανταλλάξει ο Ποντίφικας μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, θα αποτελέσει περαιτέρω επιβεβαίωση για το πώς προχωρά και ενισχύεται ο διάλογος. «Η Ορθόδοξη Ιεραρχία συμμετέχει πρόθυμα στον οικουμενικό διάλογο διοργανώνοντας μεγάλες εκδηλώσεις. Επιπλέον, η επίσκεψη του Πάπα θα επιτρέψει στους πιστούς μας να καταλάβουν ότι ο “άλλος” είναι πλούτος και δεν είναι εκείνος που θέλει να κλέψει την ταυτότητά μας».

Σε σχέση με το μεταναστευτικό ο Αρχιμανδρίτης αναφέρει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μια δομή παρόμοια με εκείνη της Κάριτας με την οποία προσπαθεί ποικιλοτρόπως να καλύψει τις ανάγκες αυτών που υποφέρουν. Αν παλαιότερα εθεωρείτο ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ενδιαφέρεται μόνο για την πνευματική και θεϊκή πτυχή του ανθρώπου, αφήνοντας την υλική κατά μέρος, η σημερινή μεταναστευτική κρίση δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει».

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου