Το ταξίδι του Πάπα στην Ελλάδα “θα δώσει μεγάλη ώθηση στον οικουμενισμό”

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ»

 

 

Ο οικουμενικός διάλογος και το μεταναστευτικό θα βρεθούν στο επίκεντρο του Αποστολικού ταξιδιού του Ποντίφικα στην Ελλάδα που θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθηναγόρα Φασιόλο «ο Πάπας θα συναντήσει στην Ελλάδα μια Ορθόδοξη Εκκλησία που δοκιμάστηκε από την περίοδο της σκλαβιάς που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Οθωμανική Αυτοκρατορίας: ένα αληθινό μαρτύριο. […] Να θυμόμαστε – προσθέτει – ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει συμβάλει στην ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους όχι μόνο για τη διατήρηση της παράδοσης, της γλώσσας, του πολιτισμού αλλά και για την αποκατάσταση του χριστιανικού λαού στην ελευθερία και την ειρηνική συνύπαρξη».

Ο ασπασμός που θα ανταλλάξει ο Ποντίφικας μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, θα αποτελέσει περαιτέρω επιβεβαίωση για το πώς προχωρά και ενισχύεται ο διάλογος. «Η Ορθόδοξη Ιεραρχία συμμετέχει πρόθυμα στον οικουμενικό διάλογο διοργανώνοντας μεγάλες εκδηλώσεις. Επιπλέον, η επίσκεψη του Πάπα θα επιτρέψει στους πιστούς μας να καταλάβουν ότι ο “άλλος” είναι πλούτος και δεν είναι εκείνος που θέλει να κλέψει την ταυτότητά μας».

Σε σχέση με το μεταναστευτικό ο Αρχιμανδρίτης αναφέρει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μια δομή παρόμοια με εκείνη της Κάριτας με την οποία προσπαθεί ποικιλοτρόπως να καλύψει τις ανάγκες αυτών που υποφέρουν. Αν παλαιότερα εθεωρείτο ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ενδιαφέρεται μόνο για την πνευματική και θεϊκή πτυχή του ανθρώπου, αφήνοντας την υλική κατά μέρος, η σημερινή μεταναστευτική κρίση δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει».

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου