ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Ένας φίλος μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες που είχε τραβήξει στα μέσα του Ιουλίου. Τον παρουσίαζαν σαν ένα Εσκιμώο, ένα κάτοικο της Αλάσκας: με γάντια, χοντρό σκούφο, βαρύ μπουφάν από αυτά τα βαριά στα μέσα του Ιουλίου.
Μία άλλη φωτογραφία τον παρουσίαζε με κοντό πανταλόνι, ένα ελαφρύ πουλόβερ και σαντάλια. Με διαβεβαίωνε ότι αυτή την είχε τραβήξει τον περασμένο Ιανουάριο. Μου φάνηκαν περίεργες αυτές οι δύο φωτογραφίες. Ντυμένος ελαφρά το χειμώνα και βαριά το καλοκαίρι.
«Εξήγησέ μου αυτό το περίεργο που παρουσιάζουν οι δύο αυτές φωτογραφίες» τον ρώτησα
Η φωτογραφία στην οποία είμαι ντυμένος με βαριά ενδυμασία, ναι, είναι αυτές που τράβηξα τον Ιούλιο, αλλά σε ένα υψόμετρο τριών χιλιάδων μέτρων. Έπρεπε να προστατευτώ από το τσουχτερό κρύο στην κορυφή του ψιλού βουνού.
Τις φωτογραφίες που μου έβγαλαν με ελαφρύ ντύσιμο, όλως περιέργως τις τράβηξαν καταμεσής του χειμώνα αλλά βρισκόμουν σε μία θερμαινόμενη πισίνα. Στην πρώτη περίπτωση με τη βαριά ενδυμασία έπρεπε να προστατευτώ από ο κρύο, ενώ στη δεύτερη φωτογραφία με το ελαφρύ ντύσιμο έπρεπε να προστατευτώ από τη ζέστη.
Πάντα είμαστε υποταγμένοι στις καιρικές εναλλακτικές συνθήκες και είμαστε υποχρεωμένοι να ντυνόμαστε με ρούχα κατάλληλα για να προστατευτούμε από το κρύο ….. και από τη ζέστη.
Στη ζωή μας πάντα πρέπει να προστατευόμαστε από τον εγωισμό, τα πάθη, τις κακές συνήθειες, την επιθυμία του σώματος και την επιθυμία της καρδιάς. Οφείλουμε να προστατευτούμε από τους διαβολικούς πειρασμούς, από τα σκάνδαλα του κόσμου. Από την επίθεση των «κυνηγών» ξεφεύγει κανείς πετώντας πάντα πιο ψιλά.
Από τις επιθέσεις, του κακού προστατευόμαστε κουνώντας το σπαθί του λόγου του Θεού.
Από κάποιους άλλους εχθρούς υπερασπιζόμαστε φεύγοντας.
Άλλες πάλι φορές υπερασπιζόμαστε με επίθεση: όμως μόνο όταν βρισκόμαστε σε κλίμα κοινωνίας, ενότητας, αδελφοσύνης και ντυμένοι με τον Χριστό, αισθανόμαστε άνετα!

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου