Το Συλλείτουργο στο Μέγαρο Μουσικής

ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 


Το απόγευμα της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Περίπου 2.000 πιστοί, σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα καταμερίστηκαν σε δύο διαφορετικές αίθουσες παρακολουθώντας την ιεροτελεστία. Ο Πάπας λίγες ώρες νωρίτερα είχε επιστρέψει στην Αθήνα μετά την πρωινή του επίσκεψη στο νησί της Λέσβου, όπου συναντήθηκε με πρόσφυγες και μετανάστες σε μια συγκινητική εκδήλωση αλληλεγγύης.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και μέλη της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

 

 

Συλλειτούργησαν, μαζί με τους συνοδούς Καρδιναλίους και Επισκόπους του Πάπα, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος και πρεσβύτεροι από όλες τις Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Χώρας.

 

 

Στο τέλος της Λειτουργίας, ο Φραγκίσκος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε η πατρίδα μας.  Χρησιμοποίησε μια απλή ελληνική λέξη που συνδέεται με την πηγή της ζωής της Εκκλησίας: «Ευχαριστώ από καρδιάς! Ευχαριστώ!», αναφώνησε ο Ποντίφικας, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική αυτή λέξη πέρασε σε όλη την Εκκλησία και συνοψίζει το δώρο του Χριστού: τη (Θεία) Ευχαριστία. «Για εμάς τους Χριστιανούς η Ευχαριστία είναι χαραγμένη στην καρδιά της πίστης και της ζωής. Είθε το Άγιο Πνεύμα να κάνει όλο μας το είναι και όλες μας τις πράξεις μια ευχαριστία προς τον Θεό και δώρο αγάπης στους αδελφούς και τις αδελφές μας». Τέλος, ο Φραγκίσκος προσθέτει: «Αύριο θα φύγω από την Ελλάδα, αλλά δεν θα σας αφήσω! Θα σας έχω μαζί μου, στη μνήμη και στην προσευχή μου. Κι εσείς, σας παρακαλώ, συνέχισε να προσεύχεστε για μένα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος Θεόδωρος Κοντίδης ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για την παρουσία του, η οποία όπως είπε μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε ενωμένοι με την παγκόσμια Εκκλησία ως σώμα εν Χριστώ. Αυτό συμβαίνει σε κάθε Ευχαριστία αλλά σήμερα το ζούμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, γιατί βλέπουμε στο πρόσωπο του Επισκόπου της Ρώμης την ενότητα και την καθολικότητα της Εκκλησίας.

Ο Πάπας πριν αποχωρήσει από την αίθουσα δώρισε στους τρεις Ιεράρχες των Αθηνών, τον Λατίνο Αρχιεπίσκοπο, τον Ελληνόρυθμο Έξαρχο και τον Αρμένιο Έξαρχο από ένα Δισκοπότηρο.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου