Το ρόδο είσαι εσύ!

Ο Θεός μου προσφέρει το ρόδο Και μου υποδεικνύει την πιο βαθειά  σημασία αυτού του λουλουδιού. Χρειάζεται όμως να ανακαλύψεις γιατί ο Θεός σου προσφέρει αυτό το ρόδο; Γιατί σου δίνει μία αναπνοή;
Εσύ είσαι ένας δρομέας. Θέλεις να διασχίσει θάλασσες και βουνά , εσύ θα ανέβαινες  μέχρι τα άστρα  για να διαδώσεις με το λόγο, με τα έργα, με τη λειτουργία, την αλήθειά μου.
Θέλεις να πεις σε όλους ότι εγώ είμαι η ζωή σου και όλων των αδελφών σου, θέλεις να δώσεις σε όλους τη σιγουριά ότι η αναπνοή  της σύμπαντος  είναι η απεραντοσύνη της αγάπης μου.
Σου προσφέρω ένα ρόδο. Εάν καλά προσέξεις, θα δεις πως κάθε μέρα θα είναι σταθερό, ακίνητο μέσα στον καλλιεργημένο κήπο, στα πόδια των μνημείων  στην πλατεία του Θεομητορικού Προσκυνήματος . Το ρόδο είναι ο προστάτης αυτής της Βασιλικής. Είναι η Αγία Θηρεσία που ακριβώς την αποκαλούν «η Αγία των ρόδων».
Εκείνη πριν πεθάνει, σε σένα και σε όλο τον κόσμο  υποσχέθηκε  και το πραγματοποιεί: “ Θα ζω το Παράδεισο μου ρίχνοντας πάνω στη γη βροχή από ρόδα».
Εσύ Αγία Θηρεσία, το θαυμάσιο ρόδο, του κήπου του Καρμήλου, άγνωστη ανάμεσα στον κόσμο, ακόμη και ανάμεσα στις συναδέλφισες  της  που σε θεωρούσαν «ασήμαντη»!
Το ρόδο αναδύει ένα άρωμα που διαπερνά όλο τον κόσμο και φθάνει σε όλες τις καρδιές.  Όλοι θέλουν να έχουν το άρωμα που εσύ αναδύεις και αυτό είναι  το άρωμα του Ευαγγελίου για όλους!
Είσαι στεφανωμένη όμως και με αγκάθινο στεφάνι, διότι ανήκεις αποκλειστικά στο Θεό σου: Κανένας να μην σε πάρει, είσαι δική μου. Σε δημιούργησα,  ώστε ο κάθε πλησίον σου να χαίρεται το δικαίωμα  του αρώματός σου.

Αγάπα τον πλησίον διότι το Ρόδο είσαι εσύ!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου