ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΡΑΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ  ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ 

ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ  ΚΑΙ ΟΡΑΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Το πρωί της Παρασκευής 7 Μαρτίου 2014, ο Άγιος Πατέρας  δέχτηκε σε ιδιαίτερη ακρόαση μία  Αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, που συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα   του, Αιδεσιμότατο Δόκτορα  OlavFykseTveit.

Στην επισήμανση ότι  αυτή η συνάντηση «αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό  κεφάλαιο  των μακροχρόνιων  και χρήσιμων σχέσεων  μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών»,  ο Άγιος Πατέρας  εξέφρασε  την ευγνωμοσύνη  του  για την υπηρεσία  που προσφέρει  στην υπόθεση  της ενότητας  μεταξύ όλων των πιστευόντων στον Χριστό.

 

«Από την αρχή – είπε ο Πάπας – το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών πρόσφερε  μία μεγάλη συμβολή  στο να διαμορφωθεί  η ευαισθησία  όλων των χριστιανών  γύρω από το γεγονός, ότι οι διαιρέσεις μας αντιπροσωπεύουν  ένα βαρύ εμπόδιο στην μαρτυρία  του Ευαγγελίου μέσα στον κόσμο.  Αυτές δεν πρέπει να τις αποδεχόμαστε  με  υποταγή, σαν να  ήταν  ένα στοιχείο  αναπόφευκτο  της ιστορίας της Εκκλησίας. Εάν οι χριστιανοί   αγνοούν  το κάλεσμα στην ενότητα  που τους απευθύνει ο ίδιος ο Κύριος, κινδυνεύουν να αγνοούν τον ίδιο τον Κύριο   και τη σωτηρία  που  προσφέρεται από τον ίδιο,  διαμέσου του Σώματός του, την Εκκλησία.» Σε κανένα άλλο δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν υπάρχει πράγματι  άλλο όνομα …..στο οποίο  να μπορούμε να σωθούμε".

 

« Η οδός προς την πλήρη και ορατή ενότητα είναι μία πορεία  που ακόμη σήμερα δύσβατη και ανηφορική. Το Πνεύμα όμως μας καλεί,  να μη φοβόμαστε, να προχωρήσουμε εμπρός  με αισιοδοξία, να μην επαναπαυόμαστε  στη πρόοδο  που μπορέσαμε  να  δοκιμάσουμε  σ’ αυτές τις δεκαετίες. Σ’ αυτή την πορεία  βασικό  στοιχείο  είναι η προσευχή. Μόνο με πνεύμα  ταπεινής και συνεχούς προσευχής θα μπορέσουμε να   έχουμε  την   απαραίτητη υπομονή  και διάκριση και τους λόγους  για να προσφέρουμε  την υπηρεσία μας  στην ανθρώπινη οικογένεια  μέσα σε όλες τις τόσες αδυναμίες  και τις ανάγκες της, τόσο τις πνευματικές όσο και τις υλικές».

ΚΑΝΤΑΜ


κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου