Το πανηγύρι στον Άγιο Αντώνιο της Παλλάδας Τήνου

Και μόνο από τον αριθμό των εκκλησιών που έχουν αφιερωθεί στον Άγιο Αντώνιο της Παδούης μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο βαθιά έχει χαραχθεί στην καρδιά των Χριστιανών η ευλάβεια και η αγάπη τους προς εκείνον. Στην επικράτεια της εκκλησιαστικής μας επαρχίας υπάρχον δύο Ενοριακοί Ναοί (Σμαρδάκιτο, Πάρος), δύο Μοναστηριακοί Ναοί (Παλλάδα, Νάξος) και αρκετά εξωκλήσια που τιμούν την αγιοσύνη του και φέρουν το όνομά του. Οι εκκλησίες αυτές, κάθε Τρίτη και κυρίως τις ημέρες του πανηγυριού γίνονται σημεία προσκυνήματος και προσευχής για τους πιστούς και των δύο Χριστιανικών δογμάτων.

Το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου 2021 εόρτασε και ο Μοναστηριακός Ναός του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα. Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος χοροστάτησε την Κυριακή στον Εσπερινό. Την επομένη, Δευτέρα 14 Ιουνίου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ, συλλειτούργησε ο πρώην Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατος Νικόλαος και οι Ιερείς π. Μάρκος Βιδάλης, π. Γιώργος Παλαμάρης και π. Ιωσήφ Rossi, ενώ διακονούσε ο π. Μάριος Φώσκολος.

Ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ στο κήρυγμά του τόνισε την ικανότητα που είχε ο Αντώνιος να κηρύττει καλά και αποτελεσματικά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αποτελεσματικότερη μέθοδος κηρύγματος δεν έγκειται στην ομιλία και στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Όποιος δεν μπορεί να κηρύξει με τα λόγια μπορεί να κηρύττει με τις πράξεις!

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν οι άρτοι που διανεμήθηκαν στους παρόντες ευλαβείς.
Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου