Το μεγαλείο μέσα στην απλότητα «μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριο»

Το μεγαλείο μέσα στην απλότητα «μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριο»

Με ευλάβεια, συνειδητή συμμετοχή και συμπροσευχή, Χριστιανοί Χώρας και χωριών της Τήνου τίμησαν με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την Μνήμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου των Μοναχών Ουρσουλινών στο Μοναστήρι των Λουτρών Τήνου, την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014. Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου π. Νικόλαος, ο τέως Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου π. Ρόκκος Ψάλτης, ο Εφημέριος Μυκόνου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, βοηθούμενοι από τον ιεροδιάκονο π. Ιωάννη Σκλάβο.

Μέσα σε ένα λουλουδιασμένο κηπο,

με αναλλοίωτες μνήμες δόξας και τιμής, όπου έζησαν, σπούδασαν και αφιερώθηκαν στον Κύριο πολλές ψυχές από την Τήνο και από πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριο.

Παρούσα με τη δύναμη ψυχής και σώματος η Αδελφή Θηρεσία Φόνσου εκ Κρόκου Τήνου καταγομένης, η οποία πάντα, από τον καιρό που βρίσκεται στην Τήνο επιμελείται και φροντίζει όλα τα Μοναστηριακά τους ξωκλήσια, Μονές και κτήρια, φέρνοντας στη μνήμη όσων τα έζησαν, τα αλλοτινά μεγαλεία της Μονής και του Σχολείου των Λουτρών.

Με ψαλμούς και αίνους από όλο το εκκλησίασμα τελέσθηκε η Αρχιερατική Λειτουργία, στο Άγιο Μιχαήλ.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή πορεύτηκε κλήρος και λαός στο ανακαινισμένο παρεκκλήσι της Αγίας Θηρεσίας ψηλά στο λοφίσκο όπου ψάλθηκαν δεήσεις, ύμνοι και προσευχές με προτροπή της Αδελφής Θηρεσίας. Οι συμπροσευχόμενοι ασπάσθηκαν απότμημα των λεiψάνων της Αγίας και έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιοτάτου π. Νικολάου μαζί με ένα μικρό εικόνισμα, προσφορά της Αδελφής Θηρεσίας.

Στο ευρύχωρο προαύλιο της Μονής και του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου, οι συμμετέχοντες κεράστηκαν με νοστιμιές από γλυκά και αρμυρά καλούδια παρασκευασμένα από συγγενείς και φίλους της αγαπητής Αδελφής Θηρεσίας.

Στον Θεό ανήκει η Δόξα.

 

Νίκος Φώσκολος  

Φωτογραφικό Υλικό

[module-231]

Φωτογραφίες της tiniaki.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου