Το κέντρο είσαι συ

Το κέντρο είσαι συ. Η μητέρα επιτρέπει να είσαι δίπλα στο Θεό. Να γιατί το  να τιμούμε τη μητέρα είναι η καλύτερη απόδειξη ευγνωμοσύνης προς το σύμπαν και το Θεό.

Η προσοχή της μητέρας σε βάζει στο κέντρο του σπιτιού, σε κάνει να αισθανθείς το κέντρο της προσοχής του Θεού, που προσωπικά σε αγαπά και σε κάνει ξεχωριστό με την αγάπη του.Και από αυτή την επίγνωση προέρχεται το μέτρο της αγάπης σου προς τον πλησίον: όπως εγώ σας αγαπώ, έτσι πρέπει να αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Ιδού  γιατί ο Ιησούς θεωρεί ότι κάνεις σε εκείνον ό, τι κάνεις στον πλησίον, σε κάθε πλησίον που αποτελεί το κέντρο σου και του οποίου είσαι το κέντρο.

Μου αρέσει να φαντάζομαι ένα σχέδιο από ατελείωτους ομόκεντρους κύκλους. Στο κέντρο του  κάθε κύκλου, όπως στο κέντρο όλων, υπάρχει ένας άνθρωπος. Όλοι για ένα, ένας για όλους.

Κάθε πλησίον δίνεται ως δώρο σε εσένα και εσύ δημιουργήθηκες ως δώρο

Ο Ben βίωσε αυτή την πραγματικότητα στο τραγούδι «Είναι για σένα» που ο Jovanotti έγραψε και τραγουδάει στην κόρη του: ένα μακρύ, ατελείωτο κατάλογο από πράγματα μικρά, μεγάλα, φανταχτερά ή φαινομενικά ασήμαντα που ο μπαμπάς κατονομάζει ένα προς ένα, για να τελειώσει λέγοντας για το καθένα από αυτά: «Είναι για σένα"!

Όλα αυτά τα πράγματα, οι άνθρωποι και οι αμέτρητες αλήθειες δημιουργήθηκαν μόνο για σένα, σε κάνουν να αισθάνεσαι το κέντρο του σύμπαντος, το κέντρο του Θεού, επειδή αυτός ο ίδιος είναι για σένα, μαζί με σένα, σε σένα. Για σένα το κέντρο είναι ο Θεός, για το Θεό το κέντρο είσαι εσύ.

ρφ (μετάφραση)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου